Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич думає, що його зрадив Янукович

Вівторок, 7 листопада 2006, 14:50

Екс-міністр юстиції Роман Зварич вважає, що міністри-"нашоукраїнці" були підставлені не своєю політичною силою, а урядом.

"Коли прем’єр-міністр у сесійній залі говорив, що "Наша Україна" підставляє свої міністрів, які, до речі, склали депутатські повноваження, мені здається, що він неадекватно оцінював ситуацію", – сказав він в інтерв’ю УНІАН.

"Це якраз мені, як колишньому міністру юстиції в уряді Януковича, випадає говорити про те, що прем’єр-міністр мене підставив. І не лише мене, але й політичну силу, яку я представляв в уряді. Підставив, бо обіцяв, що буде виконувати Універсал, а в ході роботи відмовився виконувати обіцяне", - зазначив Зварич.

Зварич також скептично оцінив досягнення уряду Януковича.

"Незабаром буде сто днів уряду. У нас цю дату звикли оцінювати, а я серед яскравих рішень цього уряду можу назвати хіба що відновлення ВЕЗів, підвищення тарифів та збільшення ціни на газ", - сказав екс-міністр.

Водночас персональний контакт із прем’єром, за словами Зварича, був "нормальний".

"Мене здивувало, що прем’єр такий балакучий. Сидиш і слухаєш про якійсь його особисті моменти біографії. Це може бути цікаво, може бути ні, але мені хотілося більш предметно проводити свій час із прем’єр-міністром, ніж говорити про життя", - сказав екс-міністр.

Він ще раз зазначив, що йому було "дуже некомфортно працювати в цьому уряді" і не подобалося, що міністри стають перед прем’єром "струнко".

"А я думаю: це що, я так само маю робити? Щоб я перед кимось виструнчувався? Ніколи такого не було. Єдине, може, перед президентом, якщо буде така його воля. Але навіть тоді це викликало б мій супротив. Ну, я занадто вільна людина, щоб так поводитися", - заявив Зварич.

Також екс-міністру не подобалось, що прем’єр запізнювався на засідання уряду, а міністрам робив зауваження.

"Якщо ти хочеш робити мені зауваження, тоді дозволь мені зробити тобі зауваження, що ти запізнився на засідання Кабміну", - заявив Зварич.

При цьому він згадав свою сварку з прем’єром через відставку губернаторів.

"Проект виноситься без правового висновку Мін’юсту, що є обов’язковим при проходженні будь-якого документа Кабміну. Я що, маю сидіти та мовчати? Я встав і звернув увагу на те, що проект не може розглядатися без висновку Мін’юсту і взагалі там є певні норми, що викликають питання з юридичної точки зору. Яка реакція прем’єра: будете заважати – підете у відставку!", - згадав Зварич.

"Це зовсім інше сприйняття політичної культури... Я ж кажу, я звик бути вільним птахом. Я надто сильно ціную свою свободу", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування