В Азарова до рук нічого не прилипло, зате Бойка він назвав куркулем

Середа, 8 листопада 2006, 09:52

Перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров стверджує, що ніколи не крав, а тому ніколи не боявся відповідальності.

Про це він заявив під час наради з активом Автономної Республіки Крим, повідомляє Обком.

У ході обговорення проблем з підготовки до зими в кримських містах і районах з'ясувалося, що дотепер не почався опалювальний сезон у Феодосії, Ялті, Судаку і Керчі.

У зв'язку з цим Азаров зробив зауваження меру Феодосії, що сидів у залі, Шайдерову, який посміхався під час обговорення даної проблеми.

"Ви зробили мені зауваження: що ти посміхаєшся? Я посміхаюся тоді, коли ми лукавимо, - відповів, вийшовши до мікрофона мер Феодосії. - Ви знаєте, таке враження, що в цьому залі зібралися як у дитячому садку. Є один вихователь, говорить: "Встаньте!" - усі встали, "присядьте!" – усі присіли, "віджалися!" – усі віджалися".

Шайдеров відзначив, що на сьогоднішній день "проблем у Феодосії по опаленню нема".

"Сьогодні Феодосія одержує 70 тисяч ліміт газу для населення. Для того, щоб я сьогодні запустив решту котелень потрібно ще додатково 120 тисяч ліміту. Питання юридичне: хто буде відповідати, не маючи офіційного юридичного папера на початок опалення і відбору газу з магістралі?", - запитав Шайдеров.

"Усе в тебе? – запитав у відповідь Азаров. - А то ти спочатку посміхався, зараз уже супишся".

Після цього, звертаючись до залу, перший віце-прем'єр заявив, що Шайдеров "юридичної відповідальності боїться більше, ніж відповідальності перед своїми жителями, перед виборцями".

"От же що цікаво! Я у 2004 році, вірніше у 2005-му на початку, коли "помаранчеві", так би мовити, погрожували в'язницею і так далі, ішов з піднятою головою з Кабінету міністрів. За всі ті рішення, що я ухвалив, я не боявся ні крапельки! Тому що руки не прилипли! До рук нічого не прилипло! І ти не бійся!", - заявив Азаров.

"І я не дозволяю, щоб прилипало. Ні собі, ні іншим", - сказав у відповідь Шайдеров, чим викликав голосний сміх у залі.

Азаров вичитав мера Феодосії за те, що він "жодного разу не приїхав за три місяці, не поставив цю проблему з грошима". "Жодного разу! Хто б тобі відмовив?". – запитав він. "Я зрозумів", - відповів Шайдеров.

На закінчення Азаров вирішив пояснити, звідки беруться юридичні проблеми з лімітами на газ.

"У нас прийшли керувати "Нафтогазом" професіонали все-таки. Але професіонали мають одну неприємну сторону характеру. Вони страшенно скупі. Такі куркулі! От Чупрун (заступник міністра палива й енергетики України) і Бойко (глава Мінпаливенерго) – вони обоє один одного варті... Але будемо їх виховувати, звичайно", - заявив Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування