Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку дали читацький квиток, щоб він ходив у бібліотеку

Четвер, 9 листопада 2006, 09:36

Президент Віктор Ющенко оголосить наступний рік Роком української книги.

Про це він заявив у четвер у Національній бібліотеці України імені Вернадського, яку він відвідав з нагоди Дня української писемності та мови.

Президент зауважив, що в цьому році держава виділила найбільше коштів на розвиток української мови і українського книговидання порівняно з минулими роками – приблизно 50 млн. грн.

Однак, на думку Ющенка, це неадекватна сума відповідно до потреб. Він зауважив, що в Україну завозиться 70 млн. книг, в той час як в Україні видається лише 54 млн., причому це переважно книги освітні, технічні, наукові.

За словами президента, якщо відкинути книги науково-популярного характеру, то можна констатувати, що книговидання російською мовою переважає.

Він підкреслив, що ця тема потребує особливої уваги з боку всіх гілок влади.

Ющенко наголосив, що це питання має бути відображено і в бюджеті наступного року.

"Ми повинні мати дуже чітку, дуже ясну дорожню карту відносно мови у бюджеті наступного року", - сказав він, додавши, що бере це питання на особистий контроль.

Водночас, говорячи про День писемності, президент висловив задоволення, що сьогодні українська мова стає "затребуваною і популярною", при чому це відбувається без жодного насилля з боку держави і з повагою до національних меншин.

Він висловив сподівання, що ця тенденція розвиватиметься й надалі, в тому числі і в інформаційному просторі.

У свою чергу генеральний директор Національної бібліотеки Олексій Оніщенко вручив президенту читацький квиток, зауваживши, що “це нормальний робочий читацький квиток для відвідування бібліотеки".

Він зазначив, що номер ІІУ свідчить, що Ющенко має вчений ступінь у галузі фінансів і економіки.

Крім того, президент оглянув книжкову інформаційну виставку, присвячену Дню української писемності та мови - "Українська писемність і мова: історія та сучасність".

Також Ющенко взяв участь у презентації національної словникової бази України.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...