Кушнарьов вичікує паузу, але скоро почне наступ на мову

Четвер, 9 листопада 2006, 17:49

Проект закону "Про мови в Україні" може бути представлений на розгляд парламенту вже цього року, вважає один з лідерів Партії регіонів, депутат Євген Кушнарьов.

"Ми назвали цей проект базовим, тому що вважаємо, що він повинен визначити політику держави у мовній сфері", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"І далі всі законодавчі акти так чи інакше стосуються цієї проблеми, наприклад, в інформаційному просторі, або в освіті, або в рекламі, повинні ґрунтуватися на цьому базовому законі про мови", - відзначив Кушнарьов.

При цьому, за словами депутата, принципова відмінність цього законопроекту від усіх, які існували до цього у тому, що це не закон про захист російської мови. "Це закон, фактично, про мовну політику в Україні", - додав він.

Разом з тим, за його словами, у законопроекті чітко виписані норми, які гарантують права російськомовного населення, а також представників інших національних меншин, які проживають в Україні, на вільне використання рідної мови.

"І в цьому законі чітко зафіксована державність української мови й обов'язки держави з розвитку і зміцненню української мови як державної", - підкреслив депутат.

Водночас законопроект поки не зареєстрований у парламенті, оскільки, за словами Кушнарьова, нинішня політична ситуація не сприяє його розгляду.

"Я хочу вичекати паузу, коли ситуація буде більш-менш сприяти не емоційному, а раціональному сприйняттю цієї теми. І тоді вже презентувати проект цього закону", - підкреслив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News