Богатирьова написала самураям, які не вибрали позу

Субота, 2 грудня 2006, 11:22

Лідер парламентської коаліції Раїса Богатирьова застерігає нинішню опозицію від спроб перегляду конституційної реформи.

Про це сказано в її статті "Лист до самураїв", опублікованій у суботу в "Дзеркалі тижня".

"Ми повинні бути союзниками. Усі, у тому числі й ті, хто принципово не хоче носити мед у національний вулик, — привілейована парламентська опозиція", - вважає Богатирьова.

"Разом ми зможемо прийти до спільної думки про непорушність Конституції як основної матриці, що створює державу", - пише лідер фракції Партії регіонів.

На її думку, руйнування хоча б частини Конституції, "тим більше функціональної — парламентсько-президентської організації влади, приведе до гострої кризи вже створеної системи".

Як підкреслює Богатирьова, "з історії достовірно відомо, що постійні операції на тілі Конституції приводять до диктатури".

"Нас вони можуть, звичайно, привести і до так званої канцлерської республіки. В останньому випадку фігура президента стане максимально номінальною", - пише вона.

На думку Богатирьової, "заклики самураїв до війни шляхом прийняття нової редакції Конституції або ж прийняття взагалі нової Конституції на всенародному референдумі — це, звичайно, демонстрація зневаги до самої Конституції, верховенства закону і права".

"Любим друзям" та іншим потрібен реванш. Вони надто довго укладалися на весільному ложі в переможній позі. Прокинулися — а наречена вже замужем за іншим. Не таким білим і пухнастим, без мішури і брязкіток, але працьовитим і простим у стосунках", - говориться в статті.

"Конституційна реформа стала тільки вагомою частиною широкого компромісу, підписаного Віктором Ющенко. Саме в неї була загорнена його гетьманська булава на представництво молодої української нації в часі її історії", - вважає Богатирьова.

"Всім очевидно, що рішення Верховного суду про другий тур виборів — виключно політичне. Оскільки ніякої фальсифікації виборів президента-2004 не було (доведено, їх об'єктивно не встановили навіть польові командири Майдану), існують знову відкриті обставини, що не мають терміну давнини. Інше — виключно юридична техніка", - сказано в статті.

"Можливо, нам потрібно виправити і недоліки політичної реформи", - вважає Богатирьова. За її словами, треба обов'язково змінювати виборчу модель із закритими виборчими списками.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News