Цушко в МВС буде займатися цеглою

Субота, 2 грудня 2006, 13:10

Новопризначений міністр внутрішніх справ Василь Цушко заявляє, що після набуття чинності змін до Конституції можливість призначення політика на посаду голови МВС стане традицією.

"Ви чудово розумієте, що після змін до Конституції можливість того, що політик стає міністром, стане традицією", - сказав він, звертаючись до представників правоохоронних органів.

Цушко додав, що розуміє покладену на нього відповідальність та ставить до будь-якого співробітника МВС "як до професіонала і чесної людини апріорі".

"Вважаю, що з такими людьми я буду працювати. Хто не буде відповідати цим двом критеріям, будемо розлучатися", - сказав він.

Коментуючи діяльність своїх попередників на посаді глави МВС, Цушко сказав: "Будівля вибудовувалася кожним міністром по цеглинці, у когось вона клалася рівно, у когось – косо, але вибудовували. Тому будь-кому, хто приходить на цю посаду, треба вирівнювати, якщо десь щось перекосилося. Я докладу всіх зусиль для того, щоб ця цеглинка лежала правильно".

У свою чергу екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко сказав, що "щасливий і гордий тим, що очолював 300-тисячний колектив і мав честь два роки працювати на чолі такої серйозної, потужної і унікальної організації як МВС".

Луценко побажав новому главі міністерства налагодити більш тісну співпрацю між МВС, Генпрокуратурою, СБУ, судами, Кабміном і парламентом.

Також він побажав Цушку "мати більш плідні й конструктивні стосунки з парламентом", зазначивши, що у нього самого останнім часом ці стосунки не склалися.

Водночас Луценко сказав, що задоволений рішенням парламенту про свою відставку, бо "боротьба з Луценком переросла у боротьбу з міліцією, і це було недопустимо".

"Але я з задоволенням буду згадувати ці два роки і день міліції для мене завжди буде святом", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування