Хоч для Януковича НАТО – "істотна проблема", він пообіцяв "розібратися"

Понеділок, 4 грудня 2006, 20:34

Прем’єр Віктор Янукович наголошує на необхідності прагматичного підходу у співпраці з НАТО.

Про це він заявив під час свого виступу у Центрі стратегічних та міжнародних досліджень у Вашингтоні, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Україна є надійним і прогнозованим партнером Північно-Атлантичного Альянсу", - сказав Янукович.

Разом з тим він відзначив, що сьогодні дискусія стосовно євроатлантичної інтеграції України, а точніше переведення питання про членство в НАТО у практичну площину є "істотною проблемою".

"Така ситуація не є дивною через надто живучі стереотипи холодної війни, коли значна кількість українських громадян все ще побоюється, що вступ України в НАТО зашкодить її дружнім відносинам з Росією. Як наслідок, лише кожен 5 українець сьогодні готовий підтримати подання заявки на членство в НАТО. Ці реалії не можна не враховувати", - сказав Янукович.

Прем’єр вважає дуже важливим продовження інтенсивного діалогу України з НАТО та її активну участь у миротворчих операціях.

При цьому Янукович відзначив, що в Україні цінують конструктивне та виважене ставлення керівництва НАТО щодо перспектив подальшої співпраці.

За словами прем’єра, під час засідання комісії Україна-НАТО, яке відбулося у вересні у Брюсселі, їм було запропонований прагматичний підхід у співпраці з НАТО, на якому Янукович наголошує і сьогодні.

Зокрема, він підкреслив важливість продовження і розширення співпраці з НАТО, деполітизації самої теми відносин Україна-НАТО, проведення широкої інформаційної кампанії, яка дасть можливість суспільству у спокійній атмосфері "розібратись і ухвалити відповідальне рішення".

Янукович також обговорив питання співпраці України і США в галузі енергетики з міністром енергетики США Семюелєм Бодменом.

Зокрема, йшлося про реалізацію проектів у сфері атомної енергетики, більш широкого використання транзитних можливостей України, побудову газопроводів та нафтопроводів, зокрема, нафтогону "Одеса-Броди".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News