ТАРАСЮКА НЕ ПУСТИЛИ НА ЗАСІДАННЯ КАБМІНУ

Середа, 6 грудня 2006, 08:35

Борис Тарасюк, якого суд поновив на посаді міністра закордонних справ, позиватиметься до Кабінету Міністрів за те, що його не пустили на засідання уряду.

Про це він заявив у середу журналістам в Кабміні, після того як його не допустили на сьогоднішнє засідання уряду.

"Ми маємо справу з протиправними діями з боку міністра Кабінету міністрів і виконуючого обов’язки прем’єр-міністра", - сказав Тарасюк.

Крім того, Тарасюк наголосив, що він пред’явив ухвалу суду та указ президента, яким йому доручено продовжувати виконувати свої посадові обов`язки.

"Я буду домагатися того, щоб були забезпечені мої права, як члена Кабінету міністрів", - сказав Тарасюк, зазначивши, що звертатиметься до суду, який ухвалив рішення про призупинення чинності постанови Верховної Ради про його звільнення.

За словами Тарасюка, формулювання позову - справа юристів.

Тарасюк також повідомив, що вказівку не пускати його на засідання уряду давав особисто міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов.

"Головний факт, що мої повноваження - як члена Кабінету міністрів - підтверджені судом і Указом Президента. В даному разі керівництво Кабінету міністрів в особі пана Толстоухова і Азарова діють протизаконно", - наголосив Тарасюк.

Він зазначив, що вже повідомив про цей інцидент президентові Вікторові Ющенку і чекає вказівок.

Крім того, за словами Тарасюка, представник президента в Кабміні Арсеній Яценюк поінформований, і діятиме належним чином на засіданні уряду.

Тарасюк продемонстрував журналістам ухвалу суду та указ президента України.

1 грудня Верховна Рада 247-ма голосами звільнила Тарасюка з посади міністра закордонних справ.

5 грудня президент Віктор Ющенко своїм указом доручив Тарасюку продовжувати виконувати обов’язки міністра закордонних справ.

Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення припинити дію ухвали Верховної Ради про звільнення Тарасюка з посади міністра закордонних справ.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування