Луценко, Стецьків, Кличко і Катеринчук обговорили свій майбутній політпроект

Середа, 6 грудня 2006, 09:19

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, член фракції "Наша Україна" Микола Катеринчук, депутат Київради Віталій Кличко і колишній член ПРП Тарас Стецьків обговорили створення нового політичного проекту.

Як пише Комерсант-Україна, зустріч відбулася у вівторок у ресторані Le Grand Cafe.

За даними видання, на зустрічі обговорювалося створення нового громадсько-політичного об'єднання, яке співрозмовники називали "новим проектом".

"Зустріч проходила в неформальній обстановці, без яких-небудь документів. Пили тільки чай і каву", - пише газета.

Спочатку Катеринчук і Кличко в бесіді участі практично не брали, і розмову, часто на підвищених тонах, переважно вели Стецьків і Луценко.

"Ну що я, два роки, чи що, чекати буду?" – обурився в якийсь момент колишній глава МВС, ймовірно, маючи на увазі майбутню президентську кампанію, яка почнеться через два роки.

У ході бесіди політики неодноразово торкалися проблеми фінансування нового проекту "на перший час". Водночас ні джерела фінансування, ні конкретні цифри не називалися.

З уривків розмови було зрозуміло, що політики обговорюють і нинішню ситуацію в країні. При цьому часто звучали фрази "політична криза" і "розпад демократичних сил".

Обговорювалася і конкретна ситуація в парламентській фракції "Наша Україна". Було сказано, зокрема: "Не може бути, щоб уся "Наша Україна" пішла в опозицію, частина все одно перейде до Партії регіонів".

По закінченні зустрічі Стецьків сказав, що "такі розмови проходять щодня й у різних форматах".

"Сьогодні ми обговорювали цілком конкретні політичні плани. Я думаю, новим проектом буде не партія – це занадто вузько. Її ідеологія не буде ні лівою, ні правою, ні "помаранчевою", ні "голубою". Ми вирішили не заганяти себе у вчорашній день", - сказав він.

Водночас Луценко пояснив, що обговорював з Катеринчуком новий і вже давно дозрілий політичний проект. "Але нічого більше сказати поки не можу", – сказав він.

Пізніше джерело "Комерсанту", близьке до одного з учасників переговорів, повідомив, що "імена сімох лідерів нового руху будуть названі між 15 і 20 грудня".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування