Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зробить сам те, що не може зробити Янукович

Середа, 6 грудня 2006, 10:24

Україна зніме обмеження на експорт зерна, введені в жовтні, повідомив президент України Віктор Ющенко в інтерв'ю агентству Bloomberg.

"Ми домовилися з урядом, що він зніме обмеження на експорт зерна на своєму засіданні, - сказав він. - Якщо цього не станеться, я сам підпишу відповідний указ. Ми виразно знімемо всі обмеження".

Засідання уряду, яке розгляне це питання, пройде на поточному тижні. За оцінками, на українських елеваторах знаходиться близько 2 млн тонн зерна, в основному ячменю і пшениці, які чекають відправлення на експорт. Україна є сьомим найбільшим постачальником пшениці у світі.

Раніше прем'єр-міністр Віктор Янукович заявляв, що уряду вдалося стабілізувати ситуацію на ринку зерна і надалі він має намір регулювати ринок зерна винятково ринковими механізмами.

Квотування зерна було введено, тому що активна реалізація українських зернових на зовнішніх ринках могла призвести до їх дефіциту усередині країни.

Тим часом, уряд вирішив у середу, що ухвалить остаточне рішення про перегляд введенних раніше квот на експорт зерна з України по завершенню візиту прем'єр-міністра Віктора Януковича в США.

Як повідомлялося, уряд 11 жовтня поточного року ухвалив рішення про квотування експорту зерна.

Зокрема, квота на експорт до кінця поточного року пшениці і суміші пшениці і жита (меслин) складає 400 тис. тонн, ячменя - 600 тис. тонн, кукурудзи - 600 тис. тонн, жита - 3 тис. тонн.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: