Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко мріє, щоб Україна керувалася сама по собі

П'ятниця, 8 грудня 2006, 12:51

Президент Віктор Ющенко виступає за те, щоб ввести податок на нерухомість і зарахувати його до місцевих податків.

Про це він сказав на засіданні Асоціації міст України, повідомляє Обком із посиланням на Українські новини.

"Я великий прихильник введення податку на нерухомість і віднесення його до місцевих податків", – заявив президент. Він вважає, що такий податок стане істотною частиною податку до місцевих бюджетів.

Ющенко зазначив, що такий податок протягом багатьох років є предметом політичної дискусії, однак сам він відносить його до морально-етичних проблем, а не проблем політики.

Президент також вважає потрібним ухвалити закон про комунальну власність, який би дозволив місцевим громадам управляти майном, що їм належить.

Ющенко запропонував, щоб такий законопроект виписали самі органи місцевого самоврядування в рамках ради голів місцевого самоврядування, що існує при президенті.

Він запропонував через цю раду вносити й інші ініціативи з реформи місцевого самоврядування: "Саме рада голів місцевого самоврядування при президенті з формуванням його секретаріату, ініціативних груп і є тим інститутом, що міг би сформувати основи ініціатив з реформи місцевого самоврядування".

Президент відзначив, що існуючий стан речей у місцевому самоврядуванні його не влаштовує через надмірну концентрацію повноважень фінансів і функцій на центральному рівні.

За словами Ющенка, він хотів би, щоб місцеве самоврядування було більш самостійним: "Для мене ідеалом України є держава самоврядних громад. Справжнє положення справ далеко від цього. Ми говоримо про це, як про нашу мрію".

Він також розкритикував існуючу систему місцевого самоврядування, за якої в обласних і районних радах існують виконавчі комітети.

Президент вважає недоцільною їхню роботу, оскільки в місцевому самоврядуванні всі органи повинні бути рівноправними і не може бути серед них таких, що стоять вище.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування