Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богатирьова розповіла, як БЮТ торгувався з "Регіонами"

П'ятниця, 8 грудня 2006, 13:15

Лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова заявляє, що БЮТ пропонував підтримку закону про Кабмін в обмін на дострокові вибори.

"У нас були пропозиції від БЮТ, що вони підтримають закон про Кабмін, а ми маємо підтримати дострокові вибори. Але ми на це не пішли, ми вважаємо, що це не потрібно", - сказала вона в інтерв'ю УНІАН.

Торкаючись теми закону про Кабмін, Богатирьова зазначила: "Ми поки що не бачимо предмету для дискусії".

Депутат висловила думку про недоцільність "для секретаріату (президента) без участі уряду розробляти закон про Кабмін, так само і закон про президента ми маємо розробляти за участю президента". "Чи погодиться президент, щоб закон розробляла Верховна Рада? Ні, і це зрозуміло", - додала вона.

Богатирьова зазначила, що "ми маємо закон про Кабмін, але не маємо закону про президента". "Для чого робити нападки на один закон, не маючи іншого законодавчого акта, який би врівноважував сфери відповідальності, прийняття рішень, деталізував усі процедури виконавчої влади та президентської вертикалі", - запитала вона.

"Лише один закон обов'язково зумовить незадоволення сильних гравців. Тому слід розробляти всі законопроекти, які можна викласти на стіл, і розглядати їх паралельно", - додала депутат.

Щодо закону про опозицію Богатирьова висловила переконання, що "приймаючи закон про опозицію, слід передбачати, що ти сам можеш там опинитися".

"Сильна опозиція потрібна, їй необхідно надати офіційний статус і далі шукати компроміс. А оцей безсовісний торг – сьогодні я хочу вирвати тут, а за це піду на таку поступку – мені не подобається", - додала вона.

На питання про можливість протиріч між Віктором Януковичем і Ринатом Ахметовим, Богатирьова відповіла: "Кабмін – це Кабмін, у нього своє поле діяльності. А Ринат Леонідович займається своєю справою, яка йому цікава, і тут немає приводу для конфліктів".

Щодо відсутності жінок в уряді Януковича, депутат зазначила, що "це в жодному разі не характеризує Віктора Федоровича як людину, що не вірить у здібності жінки...".

"Я знаю кілька випадків, коли він пропонував жінкам той чи інший цілком відповідальний напрямок роботи у виконавчій владі. Але, щиро кажу, що ці жінки зробили вибір на користь праці або в апараті партії, або вирішили бути рядовими, але активними політиками у ВР", - додала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування