Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко обіцяє знайти спільну мову з будь-яким Тарасюком

Четвер, 1 лютого 2007, 12:51

Міністр оборони Анатолій Гриценко заявляє, що є прихильником проукраїнського, а не прозахідного вектора розвитку своєї держави.

Про це він сказав журналістам у четвер у Василькові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"В інтересах України і кожного її громадянина підвищити стандарти життя до того рівня, що є в передових країнах Західної Європи. У цьому полягає моє розуміння вектора нашої політики", - відзначив Гриценко.

Міністр вважає, що військову безпеку держави можна забезпечити так само як ставши членом НАТО, так і ставши членом Ташкентського договору.

Однак він підкреслив, що в цьому питанні немає різниці для держави, але є різниця для безпеки окремо узятого громадянина України.

Гриценко також висловлює готовність працювати з будь-яким новопризначеним главою Міністерства закордонних справ.

"Я буду працювати з тим міністром, який буде призначений, незалежно від прізвища", - заявив Гриценко.

Глава Міноборони відзначає, що прем'єр правий, коли говорить, що в нього однакові стратегічні орієнтири з президентом.

Тактичні орієнтири, за словами Гриценка, мають узгоджуватися на рівні президента, прем'єра і Верховної Ради, без чого держава не може називатися демократичною.

Відповідаючи на питання про можливих кандидатів на посаду міністра закордонних справ, Гриценко сказав:

"Внесе або не внесе Чалого (заступник голови секретаріату президента) або когось іншого президент - це його повноваження. Чалий - професіонал, готовий дипломат до цієї роботи. Але є й інші кандидатури. Президент визначиться".

Він позитивно охарактеризував діяльність Бориса Тарасюка на посаді міністра закордонних справ.

"Борис Іванович професійний дипломат, патріот своєї держави, який працював у п'ятьох урядах і гідно виконував ті функції, які на нього були покладені. Він дуже багато зробив для захисту і просування інтересів нашої держави", - сказав міністр.

Гриценко вважає, що в цій ситуації Тарасюк ухвалив абсолютно правильне, хоча і непросте рішення про відставку. "Він (Тарасюк) його прийняв, розчистивши простір для погодженості дій президента, прем'єра і Верховної Ради", - відзначив міністр.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування