Прутнік знайшов, де заритий мільярд

Четвер, 1 лютого 2007, 17:48

Внаслідок неефективного управління державним майном Держкомтелерадіо завдано збитків на 1 мільярд гривень.

Про це на підсумковому засіданні Держкомтелерадіо України в четвер заявив голова відомства Едуард Прутнік.

За його словами, за результатами внутрішнього аудиту, проведеного в структурі, з'ясувалося, що керівники ДТРК і поліграфічних підприємств здійснювали незаконну передачу комунальної власності в приватні руки, а також приховували реальні доходи від реклами.

"За різними схемами з поліграфічних підприємств виноситься майна на сотні тисяч гривень", - сказав Прутнік, слова якого цитує прес-служба Партії регіонів.

"Дехто з керівників ДТРК відчули себе в деякій мірі князьками направо і наліво розпоряджалися частотами", - відзначив він.

Крім того, Прутнік розкритикував роботу Національних теле- і радіокомпаній.

За його словами, незважаючи на те, що рейтинг НТКУ у 2006 році зріс на 14%, у роботі компанії існує ціла низка недоліків.

Прутнік відзначив, що потрібно серйозно поліпшувати творчий потенціал як НТКУ, так і НРКУ, поліпшувати якість програм цих компаній.

На його думку, робота державних теле- і радіокомпаній за своєю якістю, а відповідно, і рейтингом, значно відрізняється у гірший бік від роботи їхніх колег з недержавних каналів.

"Ми не можемо не помічати успіхів колег з недержавних каналів. Реформи не те щоб назріли, вони перезріли", - сказав він.

Зокрема, Прутнік підкреслив, що необхідно зменшувати чисельність працівників, яка, на його думку, завищена в держтелерадіокомпаніях.

Також, на його думку, необхідно збільшувати ефективність менеджерських рішень на державних телерадіокомпаніях.

Прутнік відзначив, що на УТ-1 часто можна почути слоган: "Перший національний - завжди перший".

Коментуючи це, він сказав, що в цих словах "багато від минулого, мало від сьогодення і зовсім мало від майбутнього".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News