Прутнік обіцяє, що його "Мега-канал" буде хвалити не тільки Януковича

Понеділок, 5 лютого 2007, 11:39

Голова Держкомітету телебачення і радіомовлення Едуард Прутнік заперечує, що створюваний з його ініціативи регіональний "Мега-канал" буде контролюватися певною політичною силою.

"Упевнений, що не стане. Законодавство не дозволяє. Крім того, канал складається з більш ніж двох десятків ОДТРК. І глядач, і керівництво, і місцева влада будуть все бачити. Це ж не одна студія в Києві", - сказав він в інтерв'ю "Телекритиці", відповідаючи на відповідне питання.

Говорячи про управління "Мега-каналом", Прутнік зазначив, що головним його ядром стане координуючий центр.

"Ми – там, де ні – будемо ставити цифрову техніку на всіх ОДТРК, яка працює й в аверсному, і в реверсному режимі. Буде центральна студія, з якої будуть "розганятися" київські новини по регіонах. З регіонів же новини будуть надходити до Києва. Хлопці відпрацюють технологію категорій новин. Регіональні новини потрібно збирати тут, тому що коли їх будуть гнати на супутник, їх будуть бачити в областях, і кожен зможе брати те, що їм цікаво", - сказав він.

Також, за словами Прутніка, у структурі управління каналом передбачений колегіальний орган.

"Мега-канал" – робоча назва. Це об'єднання ОДТРК. Підкреслюю: телерадіокомпаній, а не тільки телекомпаній. Компаній, які працюють в одному режимі з висвітлення життя країни на рівні регіонів. На цьому каналі кожна область буде мати можливість подати свою інформацію на центр, звідки вона буде ретранслюватися в усі інші регіони. Умовно кажучи, те, що відбувається у Вінниці, як вона живе, як вона утворилася і які в неї можливості, буде транслюватися на всі інші регіони", - розповів він.

"Це буде канал з однією сіткою. Форматом новин – співвідношенням місцевих, київських і новин з інших регіонів – буде займатися єдиний програмний директор. До кінця року ми закінчимо технічне переоснащення, у результаті якого у всіх ОДТРК з'явиться також можливість прямих включень з інших регіонів", - додав Прутнік.

При цьому голова Держкомтелерадіо вкотре підкреслив, що він виступає проти приватизації регіональних державних телерадіокомпаній.

"Ця моя думка і думка Колегії Держтелерадіо. Регіональні громади повинні мати можливість бачити свій продукт і бачити інший продукт. "Мега-канал" буде нести соціальне навантаження", - сказав він.

Як відомо, Прутнік пройшов до парламенту за списком Партії регіонів, після чого його було обрано головою Держкомтелерадіо.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...