Росію можуть допустити до української труби

Понеділок, 5 лютого 2007, 12:39

Прем’єр Віктор Янукович вважає, що у будівництві ділянки Богородчани-Ужгород може взяти участь Росія в рамках газо-транспортного консорціуму.

Про це він сказав, відповідаючи на питання щодо пропозиції Росії в газовому співробітництві.

"Якщо мова йде про консорціум, то сьогодні мову можна вести лише про будівництво ділянки Богородчани-Ужгород, яку ми можемо побудувати самостійно. Тобто Україна може це зробити, і ми готові до цієї роботи, чи ми можемо об'єднати зусилля з нашими партнерами", - сказав Янукович.

Він також зазначив, що це питання буде визначено "найближчим часом".

Коментуючи заяву Путіна щодо створенная газо-транспортного консорціуму, він сказав:

"Зараз ми будемо напрацьовувати позицію України, безумовно, це питання є дуже перспективним у стосунках з Росією".

"Ініціатива президентів, яка була на засіданні міждержавної комісії, повинна втілюватися в життя. Ми обговорювали реальні практичні кроки в цьому напрямку", - сказав Янукович.

Коментуючи пропозицію лідера БЮТ Юлії Тимошенко законодавчо заборонити передачу труби будь-яким іншим країнам, Янукович сказав:

"Коли ми вийдемо на затвердження стратегії енергетичної безпеки України, це питання можна буде обговорювати в парламенті, чи можливо буде необхідно обговорювати в парламенті публічно, прозоро".

"Що стосується таких проектів, є закон про міжнародні договори, ці питання потрібно вирішувати в межах законодавства", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування