РАДА ПОГОДИЛАСЯ НЕ ЧІПАТИ ТРУБУ

Вівторок, 6 лютого 2007, 13:44

Верховна Рада ухвалила зміни в закон про "Про трубопровідний транспорт", який забороняє будь-які маніпуляції з газо-транспортною системою.

За відповідний проект в цілому проголосувало 430 з 436 присутніх в залі. Не голосували 5 депутатів від Партії регіонів.

Закон тепер передбачає, що реорганізація (злиття, приєднання, створення спільних підприємств, поділ, виділення, перетворення з передачею майна або іншим способом передбаченим законодавством), відчуження, передача з балансу на баланс, в концесію, оренду, лізинг, заставу, приватизація, здійснення інших правочинів щодо власності державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту, НАК "Нафтогаз України", дочірніх та заснованих ним підприємств, газосховищ, а також передача до статутного фонду інших компаній акцій таких підприємств забороняється.

"Державні підприємства магістрального трубопровідного транспорту, НАК "Нафтогаз України" не можуть бути проголошені банкрутом та ліквідовані за законодавством про банкрутство", - сказано в проголосованому законі.

Раніше стаття закону звучала значно коротше і передбачала, що "приватизація, а також зміна власності державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту забороняється".

Українська правда


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News