Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Київміськбуд" відкрив пащу на землю кіностудії Довженка

Четвер, 8 лютого 2007, 13:14

Відомі українські кінодіячі виступають проти намірів ВАТ "Київміськбуд-1" забрати половину землі кіностудії ім. О. Довженка за борги.

Із відкритим листом до президента, прем'єра та голови Верховної Ради звернулися Ада Роговцева, Богдан Ступка, Роман Балаян та В'ячеслав Криштофович.

"Поштовхом для цього звернення стало те, що національну кіностудію ім. О. Довженка зараз ріжуть по живому, забираючи частину її території за міфічні борги шестирічної давнини, які перетворилися за цей час у 10 млн. грн.", - йдеться у зверненні.

"Позивач до кіностудії ВАТ "Київміськбуд-1" готовий задовольнитись замість цих грошей майже половиною студійної землі площею в 2,6 га, але ми категорично проти будь-яких зазіхань на територію кіностудії будь-кого і будь-чого, що не стосується кінодіяльності кіностудії", - додається у листі.

"Тим більше, що ця територія охороняється цілою низкою законодавчих актів України", - наголошують кінодіячі.

Вони висловлюють побажання, щоб "назва геніального фільму Довженка "Земля" не стала пророчою, завдяки тому, що декілька гектарів довженківської землі тепер стали дорожчі, ніж національні інтереси України".

При цьому актори та режисери звернули увагу на те, що "ще п'ять років тому кіновиробництво Росії зуміло піднятися з колін, лише завдяки тому, що найвищі державні мужі Росії надали Держкіно Росії 150 млн. доларів тільки на один рік".

"І російський кінематограф ожив. Сьогодні вони не тільки знімають фільми, але й забезпечують їх прокатну долю. Росіяни залучають інвесторів, переконливо доводячи, що кіно не тільки мистецтво, але й прибутковий бізнес", - додається у листі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...