Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога радить "регіоналам" прочитати хоч одну книжку

Четвер, 1 березня 2007, 16:57

Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає, що ініціатори одночасних дострокових виборів Верховної Ради та президента виставили себе на посміх.

"Ініціатори дострокових і одночасних виборів Верховної Ради та президента, оголосивши цю дивовижну з точки зору права ідею, добровільно виставили себе на посміховисько", - сказав Балога, коментуючи відповідний законопроект члена фракції Партії регіонів Василя Кисельова.

"Це ілюстрація правового невігластва у стані "регіоналів", що має спонукати партійне керівництво організувати курси конституційного лікнепу для своїх підлеглих", – зауважив глава секретаріату президента.

Балога також вказав на чіткі норми Основного закону, які регламентують порядок проведення дострокових парламентських і президентських виборів, повідомляє прес-служба президента.

"Зокрема, це положення про те, що позачергові вибори до Верховної Ради призначає саме глава держави і ніхто інший. Більше того, і парламент не може саморозпуститися або призначити власні дострокові вибори. Тобто законотворче соло депутата Кисельова є нічим іншим, як навмисною дезорієнтацією суспільства", – наголосив Балога.

Глава секретаріату припускає, що оголошення наміру винести на розгляд Верховної Ради законопроект про одночасні парламентські та президентські вибори "продиктовано прагненням стати відомим за будь-яку ціну".

"Ще донедавна народний депутат Кисельов не був помічений в якійсь серйозній парламентській активності. Висунувши абсурдну, але гучну ідею, він тільки здійняв інформаційне шумовиння. Це піарний фальстарт", – зазначив Балога.

Усім авторам ідеї провести у вересні вибори Верховної Ради і президента глава секретаріату порекомендував "прочитати, принаймні, одну книжку – Конституцію". "Це хоча б убезпечить надміру рвучких політиків від народного глузування", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування