Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко придумав, як об'єднати кольори

П'ятниця, 9 березня 2007, 11:26

Президент Віктор Ющенко закликав усі політичні сили країни об'єднатися на базі національних пріоритетів.

Про це він заявив у п'ятницю в Києві на церемонії покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку з нагоди 193-річчя поета.

"Я сьогодні закликаю всі політичні сили, які присутні на цій площадці, або якійсь іншій, зрозуміти єдину ключову істину: єдність, взаєморозуміння може бути досягнуто тільки на базі українських національних пріоритетів. Це те, що може об'єднати різні політичні кольори", - сказав президент.

Ющенко підкреслив, що національна ідея України в єдності, а також необхідності недопущення подвійних стандартів як у політичному сенсі, так і у сфері мови, культури.

"Наше майбутнє - європейське майбутнє. У цьому немає сумнівів", - заявив Ющенко, відзначивши при цьому, що питання полягає тепер у тому, яке покоління до цього майбутнього приведе українські нації. "Мені б дуже хотілося, щоб це було зроблено нинішнім поколінням політиків", - сказав він.

У церемонії покладання квітів також брали участь віце-прем'єр Дмитро Табачник, в.о. міністра закордонних справ Володимир Огризко, міністр оборони Анатолій Гриценко, мер Києва Леонід Черновецький, лідер БЮТ Юлія Тимошенко, один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов, лідери політичних сил націонал-демократичного напрямку, зокрема, глава Української народної партії Юрій Костенко.

У ході церемонії представники Української республіканської партії Левка Лук'яненка на протилежній стороні вулиці Володимирської, біля головного корпуса Національного університету Шевченка скандували "Ганьба!" у зв'язку з тим, що їх не пускали до пам'ятника. Вони вимагали в правоохоронців навести порядок. У той же час пам'ятник був оточений учасниками церемонії, які тримали прапори "Нашої України" і БЮТ.

Раніше квіти до пам'ятника Шевченку поклали прем'єр-міністр Віктор Янукович і голова Верховної Ради Олександр Мороз, перший віце-спікер Адам Мартинюк, керівники міністерств і відомств.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...