Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ПРОВОДИТЬ КОНСУЛЬТАЦІЇ. Мороз розпускатися не збирається

Понеділок, 2 квітня 2007, 15:07

У секретаріаті президента розпочалися консультації президента з керівництвом парламенту і лідерами фракцій.

На засіданні присутні спікер Олександр Мороз, його заступники Адам Мартинюк та Микола Томенко і лідери фракцій: Юлія Тимошенко, В'ячеслав Кириленко, Іван Бокий, Раїса Богатирьова і Петро Симоненко.

У консультаціях також беруть участь глава секретаріату президента Віктор Балога та секретар РНБО Віталій Гайдук.

На початку засідання президент повторив свою заяву про те, що згідно з Конституцією коаліція має формуватися протягом одного місяця на фракційній основі, а не за індивідуальними принципами.

"Сьогодні 8 місяців з першого дня роботи Верховної Ради, а не тридцятий день. Таким чином коаліційна більшість у Верховній Раді не є конституційною і робить роботу парламенту нелегітимною", - заявив президент.

За його словами, є дві підстави стверджувати про існування парламентської кризи. Першою він назвав неконституційність формування парламентської коаліції, а другою – практику прийняття законів, які не відповідають Конституції.

Він зазначив, що особливо така практика помітна у законопроектах щодо гілок влади, зокрема, це стосується закону про Кабмін.

У свою чергу спікер Олександр Мороз зачитав статтю Конституції, в якій перераховуються підстави для розпуску парламенту.

"Сьогодні правових підстав для розпуску немає", - резюмував Мороз.

Також він заявив, що "указ, виданий в порушення Конституції, ніхто не має виконувати".

Президент запропонував усім учасникам консультацій вкластися в одну годину. Як відомо, по завершенню консультацій президент виступить із заявою.

Ющенко розпочав консультації в рамках статті 90 Конституції. Згідно з цією нормою рішення про дострокове припинення повноважень Верховної Ради ухвалюється президентом після консультацій зі спікером, його заступниками та головами депутатських фракцій парламенту.

Фото прес-служби президента

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування