Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Заході кажуть, що Ющенко помилився і може залишитися ні з чим

Четвер, 5 квітня 2007, 08:45

Британська газета Daily Telegraph пише про те, що Ющенко, можливо, ухвалив неправильне рішення на підставі правильних причин.

"Багатьом українцям, принаймні на проєвропейському заході країни, набрид "гангстерський парламент", як вони його називають. Проте, стрімкість, з якою депутати, лояльні президентові, долучилися до лав прибічників Януковича, багато про що говорить. Тільки минулого місяця з однієї партії в іншу перейшли 11 осіб, і незабаром у розпорядженні прем`єр-міністра могла вже бути достатня більшість, щоби загнати Ющенка в кут", - цитує видання УНІАН з посиланням на "Inopressa".

Frankfurter Rundschau в статті "Революція, що померла" вказує, що майбутнє президента України, схоже, вже вирішене. І не тільки через ті юридичні "палиці", за допомогою яких Конституційний Суд може розгромити його указ про розпуск парламенту. Правові питання – це питання влади, і навіть якщо Віктор Ющенко отримає благословення суддів вищої інстанції, то реальної влади у нього все одно не додасться. І навіть якщо парламентська більшість проголосує за дострокові вибори в травні, йому не вдасться більше нічого виграти.

Французька Liberation в статті "Ющенко знов починає війну між двома Українами" вказує, що у разі дострокових виборів "Партія регіонів" Віктора Януковича і її союзники-комуністи, особливо популярні на сході країни, мають шанс знов побачити свого лідера на чолі уряду.

Італійська La Repubblica побачила у спробах путчів на Україні виклик тіні Путіна. Те, що відбувається свідчить про деградацію української політики, що маскувалася якийсь час взаємними зобов`язаннями здійснення загальної стратегії в ім`я національної єдності в країні з населенням 48 млн. чоловік, яка знаходиться на порозі Європейського союзу, щоби запобігти розколу між двома Українамі, "біло-блакитною" на сході і "помаранчевою" на заході.

Газета Der Standard публікує інтерв`ю з 60-річним українським політологом і архітектором Володимиром Никітіним, який нині очолює Міжнародний центр політичних досліджень у Києві.

"Ситуація загалом і в цілому спокійна. Можна зустріти окремих демонстрантів, але це свого роду професійні демонстранти. Вони розташувалися переважно в центрі Києва, всюди ж абсолютно спокійно. Це увійшло в Україні у практику. Людей виводять на демонстрації, а деяким навіть небагато платять за це", – повідомив політолог.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
08:06
На Дніпропетровщині через ракетний удар пошкоджено два енергооб’єкти та виникли перебої з водою 
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
Усі новини...