Якщо Ющенко не поступиться, Янукович погрожує подзвонити Путіну

Четвер, 5 квітня 2007, 15:21

Прем’єр Віктор Янукович не виключає, що уряд звертатиметься до керівників сусідніх держав для вирішення ситуації, що склалася в Україні.

"Безумовно, як тільки це рішення почне приймати практичну площину, ми звернемося до президентів наших сусідніх держав", - сказав Янукович на прес-конференції у четвер, зазначивши, що уряд виконуватиме будь-яке рішення Конституційного Суду.

Водночас він сказав, що поки не звертався до президента Росії Володимира Путіна.

"Я не звертався до Путіна з цим питанням. Сьогодні зранку вийшло так, що в мене відбувся телефонний контакт із канцлером Австрії. Це був мій перший крок, пов'язаний із заявами президента Віктора Ющенка", - сказав Янукович, зачитавши інтерв’ю президента, в якому він говорив про ситуацію в Росії у 1993 році.

"Конфлікт президента почався не з прем'єра, а з Конституції і з Верховної Ради. Я несу відповідальність, щоб він не порушував Конституцію. Ми будемо діяти тільки в рамках Конституції", - додав він.

На питання, чи буде Кабмін виконувати рішення РНБО, яка зобов’язала уряд профінансувати вибори, Янукович сказав:

"Рішення РНБО виконуються тільки після того, як підписується указ президента. Я висловив застереження щодо подальшого поглиблення конфлікту і свідомого поглиблення. Бо зараз не варто було б (робити) такі кроки, які загострюють ситуацію".

"Рішення уряду є і залишається незмінним, поки не буде вердикту КС", - додав він.

Водночас він спростував інформацію про те, що президент може відправити уряд у відставку.

"Згідно з Конституцією, уряд може бути відправлений у відставку тільки за рішенням Верховної Ради", - сказав прем’єр.

Він також відкинув можливість силового варіанту.

"Те, що стосується силового варіанту, я вважаю, що підстав для цього немає. Ми бачимо мирні волевиявлення громадян на Майданах... Ми не проводимо деструктивних дій, уряд працює в робочому режимі", - сказав Янукович.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування