Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма проти виборів і просить Ющенка сісти за стіл з Януковичем

П'ятниця, 6 квітня 2007, 11:36

Екс-президент Леонід Кучма закликає нинішнього президента країни Віктора Ющенка, спікера Верховної Ради Олександра Мороза і прем'єра Віктора Януковича до пошуку компромісу у ситуації.

Про це говориться у відкритому листі Кучми до керівників країни, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Звернутися з цим листом до вас мене зобов'язує той стан, у якому опинилася Україна", - відзначає Кучма.

Кучма підкреслює, сьогодні відбуваються події, що викликають у нього велику тривогу.

"На карту, як мені здається, поставлена наша державність, наша воля і незалежність. Це не перебільшення, не нагнітання страху. Це реальність, якої не можна не почувати, небезпека, що не тільки щодня, але і щогодини поглиблюється", - відзначив він, додаючи, що його життєвий досвід, політична інтуїція примушують говорити про це в повний голос.

"Розумію об'єктивність труднощів перебудови політичної системи країни - переходу до парламентсько-президентської форми правління. Для нинішнього етапу оптимальним є трикутник: сильний всенародно обраний президент - сильний парламент - сильний уряд", - заявив він.

"Відповідальні політики не мають права цього не враховувати. Не потрібно зазіхати на повноваження один одного! І не час сьогодні з'ясовувати, хто більше винуватий. Інтереси суспільства і держави, інтереси народу вимагають повернення до переговорів, до пошуку компромісів", - підкреслює Кучма.

"Іншого шляху просто не існує", - заявляє він.

За словами екс-президента, ідеальним для багатьох здається вирішення нинішньої ситуації через дострокові вибори.

"Однак у мене є принципові застереження. В умовах існуючих політичних протистоянь, хаосу і безладдя вибори не можуть бути демократичними і легітимними", - вважає Кучма.

"Їхні результати не будуть мати нічого спільного з реальним волевиявленням народу, а в такий спосіб вони не стануть інструментом консолідації, суспільної згоди. Я прошу задуматися саме над цим: що буде після виборів, якщо вони відбудуться в умовах такої напруги?", - підкреслює Кучма.

"Ще не пізно прийняти зважені рішення. Я закликаю до цього. Сподіваюся, що мене не тільки почують, але і зрозуміють", - відзначає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...