"Регіони" побачили, як людина Ющенка "тероризує" донецького суддю

Вівторок, 15 травня 2007, 22:01

Партія регіонів заявляє про тиск на Кіровський райсуд Донецька, який розцінив неправомірними укази президента Віктора Ющенка про звільнення суддів КС, з боку секретаріату президента.

Зокрема, у Партії регіонів заявляють, що протягом вівторка Кіровський райсуд Донецька "піддавався психологічному тиску з боку секретаріату президента в особі (заступника голови секретаріату) Пукшина", який висловлював "невдоволення і погрози".

"Даний чиновник неодноразово дзвонив і голові Кіровського районного суду, і судді, який прийняв до розгляду позов депутата Олександра Заца", - йдеться в повідомленні партії.

Партія регіонів розцінює дані дії Пукшина "як системно протиправні" і вимагає правоохоронні органи дати їм правову оцінку.

"Партія регіонів також заявляє, що методика терору і "кадрової" розправи із судовою владою, яка входить у практику секретаріатом президента, свідчить про повну правову дискваліфікацію і моральний розклад канцелярії президента", - сказано в повідомленні.

Як відомо, Кіровський райсуд Донецька зупинив дію указів Ющенка про звільнення суддів КС Сюзанни Станік і Валерія Пшеничного.

Водночас Пукшин заявляв, що секретаріат президента за дорученням президента звернувся до голови Вищої ради юстиції з проханням звільнити за порушення присяги суддю Кіровського районного суду Донецька.