Звільнених суддів КС воскресили незаконно?

Вівторок, 15 травня 2007, 17:54

"Наша Україна" вважає незаконною ухвалу судді Кіровського райсуду Донецька про визнання протиправними дій президента щодо звільнення суддів Конституційного Суду, якою зупинено дію відповідних указів в порядку забезпечення позову.

За словами керівника юридичного управління "Нашої України" Валерія Карпунцова, справа розглядалася за позовом члена фракції Партії регіонів Олександра Заца, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Карпунцов відзначив, що до адміністративного суду має право звернутися з адміністративним позовом особа, яка вважає, що порушено її права, свободи чи інтереси у сфері публічно-правових відносин.

"Укази президента про звільнення суддів Конституційного Суду ніяким чином не порушують і не можуть порушувати права народного депутата Заца чи будь-якого іншого народного депутата, оскільки вони не стосуються їх особисто", - наголосив він.

"Не впливає звільнення суддів Конституційного Суду і на дієздатність КС, як єдиного органу конституційної юрисдикції, оскільки пленарні засідання КС є повноважними за умови присутності на них не менше 12 суддів", – зазначив Карпунцов.

"Тобто навіть у разі звільнення всіх шести суддів Конституційного Суду, призначених за квотою президента, не буде підстав говорити про недієздатність цього органу та штучне блокування його роботи", - пояснив він.

Також Карпунцов наголосив, що "на місце звільнених суддів президентом на даний час вже призначено двох нових – Костецького та Гавриша".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування