Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін раптом знайшов гроші на зарплати і пенсії

Четвер, 3 травня 2007, 19:04

Кабінет міністрів у четвер прийняв ряд рішень, що передбачають підвищення розміру зарплат, пенсій і соціальних виплат окремим категоріям населення.

Про це повідомив міністр праці й соціальної політики Михайло Папієв журналістам у четвер у Києві.

Він відзначив, що уряд прийняв постанову, якою вводить із 1 червня нинішнього року другий етап єдиної тарифної сітки для працівників бюджетної сфери. За словами Папієва, це рішення дасть можливість встановити оптимальну диференціацію в оплаті праці, збільшивши оплату висококваліфікованих працівників.

За його словами, відповідно до рішення, у жовтні в порівнянні з березнем зарплата висококваліфікованих працівників, зокрема вчителів і лікарів, збільшиться в 1,4 рази. Міністр відзначив, що зарплата вчителя й лікаря збільшиться на 300 грн. тоді як хірурга вищої категорії на 526 грн., а вчителя вищої категорії на 420 грн.

Папієв також відзначив, що під час третього етапу, протягом 2008 року, уряд доведе розмір мінімальної зарплати й відповідний розмір посадового окладу працівника першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки до рівня прожиткового мінімуму для працюючих осіб.

Крім того, повідомив Папієв, уряд прийняв постанову, якою збільшив мінімальну пенсійну виплату для інвалідів війни.

Він також відзначив, що уряд ухвалив рішення щодо наступного підвищення пенсій з 1 червня. Середній розмір пенсій збільшитися з 508 грн. у квітні до 588 грн. у вересні або на 80 грн.

У той же час, міністр фінансів Микола Азаров заявив, що уряд, незважаючи на плани збільшення соціальних виплат на 5 млрд грн, підтверджує прогноз інфляції в країні в 2007 році на рівні 7,5%.

"Це збільшення обсягу соціальних виплат не повинно істотно позначитися на інфляції", - запевнив він на прес-конференції у Києві в четвер.

"Збільшення соціальних виплат призводить до росту інфляції тоді, коли воно не відповідає розвитку економіки, як це було в 2005 році. Коли ж соціальні виплати ростуть пропорційно темпам економічного росту, тоді грошова маса зв'язується відповідним товарним покриттям", - аргументував він свою позицію.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування