Симоненко проситься до Януковича в Раді, а не на виборах

Субота, 5 травня 2007, 18:04

Лідер КПУ Петро Симоненко не вважає, що в коаліції відбувся розкол після домовленостей президента й прем'єра про проведення дострокових виборів.

В інтерв'ю РИА Новости в суботу він також не виключив створення коаліції з Партією регіонів у новій Верховній Раді.

"Говорити про розкол коаліції передчасно. Була деяка непогодженість. Ми із самого початку заявляли, що залишаємо за собою право виходу з коаліції, але я б поки не став говорити про її розкол", - заявив лідер комуністів.

Говорячи про можливий політичний союз у майбутньому складі парламенту, Симоненко відзначив: "Не тільки ми заявляємо, але й всі політологи, президент й опозиція, що розклад політичних сил у новому парламенті не зміниться. Тому можлива й коаліція в тому складі, у якому вона існує зараз".

Симоненко також заявив, що позиція КПУ не змінилася. "Ми вважаємо, що президент порушив Конституцію й для виходу із кризи необхідне рішення Конституційного суду", - відзначив він.

"Що стосується політичних домовленостей, то це - нормальний процес. Питання в тому, що під цим мається на увазі. Поки немає результатів роботи робочої групи, немає конкретних пропозицій президента. Коли будуть перші результати, тоді можна буде говорити, у якому напрямку працювати далі", - сказав Симоненко.

При цьому, на його думку, питання необхідно вирішувати в більш широкому колі, із залученням не тільки п'яти парламентських партій, але й всіх політично активних партій.

"Президента на цьому "круглому столі" бути не повинно. Він не є суб'єктом парламентського процесу. Він може спостерігати, висловлювати свою точку зору", - додав Симоненко.

Симоненко не став прогнозувати, скільки відсотків зможе набрати його партія на виборах, відзначивши: "Я думаю, що результат у КПУ буде більшим, ніж є зараз".

Разом з тим, Компартія в суботу спростувала заяву заступника керівника фракції Партії регіонів Михайла Чечетова про те, що всі партії, крім "помаранчевих", хочуть іти на вибори в блоці з Партією регіонів.

Чечетов також не виключав можливості блокування Партії регіонів на виборах із КПУ й СПУ.

"Компартія заявляє, що ні про які переговори про створення виборчого блоку з Партією регіонів мови бути не може, а слова, приписувані панові Чечетову й розтиражовані ЗМІ - це всього лише фантазії", - заявляє прес-служба КПУ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:56
оновлюється від 00:04Групи ворожих "Шахедів" атакують Україну – Повітряні сили
02:38
Росіяни атакували Сумщину КАБами, скидали міни
01:42
Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки – посол
01:00
футболЛунін видав суперматч і допоміг "Реалу" пройти в серії пенальті "МанСіті" в Лізі Чемпіонів
00:48
Нам треба переграти Путіна в рішучості – Зеленський на засіданні Євроради
00:24
У Чорногорії – третій за останні дні гучний арешт топпосадовців
00:14
футболНімецька "Баварія" обіграла "Арсенал" Зінченка і вийшла в півфінал Ліги Чемпіонів
23:55
Новини економіки 17 квітня: прогноз по урожаю-2024, споживання електроенергії росте через похолодання
23:53
"Україна – не Сирія": Юсов відреагував на слова Терехова, що Харків може стати новим Алеппо
23:32
Закупівельника Міноборони Волошенкова планують звільнити на тлі згадок про його участь в "Антимайдані"
Усі новини...