Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" образили "нашоукраїнців", а націоналісти - комуністів

Середа, 9 травня 2007, 20:33

У Севастополі відбувся спільний парад військовослужбовців Військово-морських сил України й Чорноморського флоту Росії, присвячений Дню Перемоги.

Військовослужбовці українських ВМС і російського флоту пройшли в спільних колонах у супроводі спільного духового оркестру.

Раніше в цей день у Севастополі відбувся парад за участю близько 4 тис. ветеранів Збройних сил й учасників бойових дій.

Кілька проросійських організацій, зокрема "Севастополь-Крим-Росія", Російський молодіжний союз, Севастопольська міська організація партії "Російський блок" і Російська громада Севастополя пройшли окремими колонами.

Разом з тим, на мітинг у Луганську зібралося більше 8 тис. чоловік, в Одесі - близько 5 тисяч.

В Одесі близько 500 курсантів Одеської національної морської академії пройшли урочистим парадом у супроводі духового оркестру центральними вулицями міста.

Також близько 5 тисяч чоловік взяли участь у мітингу в Херсоні. Водночас, як повідомляє прес-служба "Нашої України", у Херсоні під час урочистого параду представники Партії регіонів влаштували провокації.

За словами лідера фракції "Наша Україна" в Херсонській облраді Артема Кияновського, під час урочистої ходи, у якій активісти "Нашої України" йшли останні, "регіонали" вклинилися в колону і почали штовхатися та витісняти "нашоукраїнців".

Водночас він зауважив, що голова Херсонської облради Володимир Демєхін (представник Партії регіонів) перетворив святкування на агітаційний захід "регіоналів".

У той же час, мітинг із приводу Дня перемоги провели у Львові обласні організації партій, що входять у парламентську коаліцію. Участь у мітингу взяли більше 200 чоловік.

Разом з тим, в Івано-Франківську на Меморіальному цвинтарі відбулося віче-реквієм з нагоди 62-ї річниці Перемоги.

Під час руху колони ветеранів з комуністами поблизу Меморіалу група молодих людей з молодіжного крила Конгресу українських націоналістів з партійними прапорами й транспарантами "ОУН-УПА - державне визнання!" й "Онуки - за своїх дідів" перекрили вулицю й мали намір ветеранів пропустити, а в комуністів відібрати червоні прапори.

Після переговорів із правоохоронцями молоді люди пропустили колону, тільки викрикували гасла на їх адресу: "ОУН-УПА - державне визнання!", "Комуністам - ганьба!".

"Інтерфакс-Україна", УНІАН,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...