Цушка "травлять", але він не ховатиметься

Вівторок, 5 червня 2007, 10:40

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко, який перебуває на лікуванні в Німеччині, заявляє, що на нього та МВС у цілому здійснюються нападки з боку політичних сил.

"В останні дні я особисто і вся система МВС піддаються жорстоким нападкам з боку певних політичних сил", - сказано у зверненні Цушка до особового складу органів і підрозділів МВС, оприлюдненому департаментом зв’язків із громадськістю МВС.

"Незважаючи на вкрай складну політичну ситуацію, незважаючи на цькування МВС із боку окремих політиканів і політичних сил, як і раніше, несу відповідальність за все, що відбувається в міністерстві, і не дозволю, щоб хоча б один співробітник міністерства постраждав через необґрунтовані політичні нападки", - наголошує Цушко.

Міністр зазначає, що "в усіх складних ситуаціях останніх тижнів відповідальність за всі прийняті рішення я брав на себе, і там де потрібно, особисто був на місці подій і віддавав накази".

"Ні за чию спину не ховався, і ховатися не збираюся, оскільки всі мої рішення ґрунтуються на букві закону і Конституції", - зазначає Цушко.

"Дуже скоро, після курсу лікування, я повернуся до своїх обов'язків міністра. Але і сьогодні ми з вами, як і раніше, знаходимося в одних лавах, я постійно в курсі всіх задач міністерства, колегія МВС працює в постійному зв'язку з мною", - наголошує він.

Міністр також висловивлює подяку всім співробітникам "за виявлену витримку і професіоналізм у ході драматичних подій, пов'язаних з незаконним захопленням кабінету Генерального прокурора групою збройних осіб у цивільному, а також у зв'язку з незаконним спрямуванням у столицю підрозділів внутрішніх військ".

"Тільки правомірні і відповідальні дії сотень міліціонерів врятували українське суспільство від важких потрясінь, що загрожували початком громадянського конфлікту в Україні", - наголошує Цушко.

При цьому Цушко наголошує, що в інших силових структурах, "утягнених у політичні грища", співробітники звільняються, бо не хочуть, щоб їх "підставляли".

"Пишаюся тим, що в МВС навіть у період кризи ніхто не подав рапортів про звільнення за політичними мотивами... У керівництві міністерства жоден з моїх заступників, начальників департаментів, управлінь та підрозділів МВС, не залишив корабля під час шторму. А тому він і далі йде курсом, визначеним Конституцією і законами України", - сказано в зверненні.

Цушко також зазначає, що в МВС "налаштована злагоджена командна робота", а колегія "домоглася реального підвищення зарплати співробітникам органів внутрішніх справ".

"Дякую усім, хто підтримав мене в цей складний період. Робив, і буду робити все, щоб міліція, рядові співробітники залишалися поза політикою. Кращою відповіддю МВС на політичний хаос буде професійна робота строго в рамках закону", - наголошується в зверненні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування