Чорномирдін обіцяє Україні такі зміни, що вона захоче захисту ЧФ

Середа, 6 червня 2007, 18:57

Розширений договір з Росією залишається в силі найближчі 10 років у будь-якому випадку.

Про це в середу заявив журналістам посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін, повідомляє "Остров".

"Сьогодні минає 10 років з моменту підписання широкого договору про співробітництво двох країн. Якщо б хоча б одна зі сторін захотіла розірвати його, то повинна була б попередити про намір за 6 місяців до сьогоднішнього дня. Тому що жодна зі сторін цього не заявила, значить договір автоматично пролонгується на наступні 10 років", - сказав Чорномирдін.

Також посол відзначив, що можливий вступ України в НАТО не зможе вплинути на цей договір.

За словами Чорномирдіна, усі питання за договором повинні вирішуватися, і вирішуються в робочому порядку.

На питання журналіста УНІАН " чи дозріває в російській еліті розуміння, що незабаром їй доведеться будувати нову морську базу?", Чорномирдін відповів: "До 2017 року ви в Україні так сильно змінитеся, що самі не захочете, щоб Чорноморський Флот ішов із Севастополя".

Він також закликав розвивати україно-російські економічні відносини.

"У нас непогані результати в наших відносинах. У торгівлі ми вийшли на рекордну цифру на 26 мільярдів доларів. Це чимало. І небагато, з огляду на наші можливості... Але чимало... За підсумками першого кварталу накопичені інвестиції в Україні перевалили за мільярд", - відзначив він.

"І ми повинні намагатися, ми хочемо, що російський капітал був присутній тут повномасштабно. І ми хочемо, що український капітал працював у Росії. Працювати є над чим", - заявив посол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування