Шемчука позбавили місця в Генпрокуратурі

Четвер, 7 червня 2007, 09:06

Голосіївський районний суд Києва поновив Сергія Винокурова на посаді першого заступника генерального прокурора, яку до цього моменту посідав Віктор Шемчук.

Таке рішення суд ухвалив у середу на задоволення позову Винокурова, повідомляє "Комерсант-Україна" з посиланням на самого Винокурова.

"Олександр Медведько (генеральний прокурор) сприйняв моє поновлення позитивно. Він побачив рішення суду і відразу ж запропонував мені виходити на роботу завтра (у четвер). Наскільки я знаю, наказ про моє відновлення вже підписаний", - заявив Винокуров.

Він вважає, що його повернення в ГПУ остаточно припинить суперечки щодо розподілу посад у відомстві.

"Рішення було очевидним від самого початку, щойно я подав позов. Із законністю мого поновлення погодилися всі – і колеги, і юристи. Воно має покласти край "бєспрєдєлу" навколо Генпрокуратури", - сказав Винокурів.

За словами Винокурова, він подав позов про своє поновлення 31 травня, а вже 6 червня суд прийняв рішення про його поновлення.

"Я не хотів подавати позов, поки мою посаду займав Олександр Медведько, якого я дуже поважаю. Але я знав, що він відновиться (на посаді генпрокурора). І як тільки це сталося, я теж подав у суд", - пояснив він.

Водночас, екс-генпрокурор Святослав Піскун заявляє, що про намір поновитися Винокуров повідомив йому одразу ж після наказу про відставку.

"Він мені сказав: "Я маю намір оскаржити своє звільнення". А я йому у відповідь – будь ласка", - сказав Піскун, зазначивши, що "генеральний прокурор, якщо він законослухняний, повинен виконати це рішення суду".

У свою чергу, Шемчук, який до середи обіймав посаду першого заступника генпрокурора, визнає рішення суду.

"Я підкорюся цьому рішенню. Хоч мені і не зовсім зрозуміло, які були підстави його поновити. Ми з генеральним прокурором домовилися, що до початку робочого дня приймемо рішення щодо моєї посади", - заявив він, зазначивши, що найбільш імовірним вважає своє повернення на посаду кримського прокурора.

Радник президента з юридичних питань Микола Полудьонний також не бачить у рішенні Голосіївського суду "ніякого політичного підґрунтя". "Винокуров досвідчений, грамотний прокурор. Піскун дійсно незаконно звільнив його, і суд просто поновив природний порядок", - зазначив він.

Як відомо, Винокуров був звільнений з посади першого заступника генпрокурора 4 травня – у той же день, коли на посаді генпрокурора був поновлений Піскун.

Піскун скасував посаду першого заступника і ввів нову посаду – першого заступника генерального прокурора-начальника головного управління забезпечення кадрової роботи, на яку призначив Олександра Медведька.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування