Головний гість з ОБСЄ поставив Мороза на місце

Четвер, 5 липня 2007, 15:06

Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Горан Леннмаркер запевнив, що ОБСЄ надішле своїх спостерігачів на позачергові парламентські вибори в Україні 30 вересня.

Про це він сказав у своєму вступному слові, виступаючи на щорічній сесії ПА ОБСЄ у Верховній Раді у четвер.

"Я казав пану президенту, хотів би повторити в присутності голови Верховної Ради, що 30 вересня ми будемо спостерігати від імені ОБСЄ за виборами в Україні", - сказав Леннмаркер, звернувшись до Олександра Мороза, який займає місце в президії.

Він також подякував керівникам українського парламенту, уряду та президенту за можливість провести сесію у Києві.

"Я хотів би подякувати українському парламенту і уряду за те, що вони запросили нас. Я знаю, що для нас навіть збудували окрему споруду. Це безпрецедентний випадок в історії наших щорічних сесій", - сказав Леннмаркер.

Він також висловив переконання, що Україна є європейською країною, стосунки з якою важливі для країн-членів ОБСЄ.

"Україна – це країна, що перебуває у серці Європи. Ми знаємо, що в Західній частині України є обеліск, де написано, що це і є центр континенту. Я знаю, що багато хто ставить це під сумнів. Може, білоруси мають що сказати з цього приводу. Але Україна – так чи інакше – частина європейського континенту. Дехто, правда, вважає, що десь там на Заході знаходяться межі Європи, але ми у це не віримо", - сказав Леннмаркер.

Як відомо, раніше Мороз заявляв, що Верховна Рада направить запрошення міжнародним спостерігачам на вибори в Україні тільки після того, як будуть визначені юридичні підстави для їхнього проведення.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News