У списку "Нашої України" родичі Ющенка, "любі друзі" і Вакарчук замість Руслани

Четвер, 2 серпня 2007, 12:42

З'їзд "Нашої України" затвердив алфавітний список кандидатів у народні депутати на дострокових виборах до Верховної Ради 30 вересня.

За список проголосували 468 делегатів з'їзду, проти – 33, утрималися – 67.

При цьому низка учасників наполягали на тому, щоб список був затверджений рейтингово і щоб самі партійці визначили, хто їх представлятиме в блоці.

Водночас лідер "Нашої України" В'ячеслав Кириленко наполіг на тому, щоб у четвер це питання не вирішувалося, а вирішувалося вже на з'їзді блоку "Наша Україна – Народна самооборона".

Список кандидатів від "Нашої України" включає 387 осіб, серед яких значаться міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, міністр оборони Анатолій Гриценко та секретар РНБО Іван Плющ.

Також у списку є два родичі президента - його брат Петро Ющенко та племінник Ярослав Ющенко.

Водночас у список не включені нинішні губернатори областей, за винятком Юрія Павленка і Віктора Матчука – голови Рівненської облдержадміністрації.

При цьому в списку значаться екс-речниця президента Ірина Геращенко та екс-речниця партії Тетяна Мокріді, голова Нацбанку Володимир Стельмах.

Крім того, до списку включені Олександр Третьяков, Микола Мартиненко, батько Петра Порошенка – Олексій Порошенко. Під 52 номером в алфавітному списку значиться лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук. Натомість там відсутнє прізвище Руслани Лижичко.

На з'їзді було ухвалено рішення про створення єдиної партії на базі учасників блоку та резолюція партії про скасування депутатської недоторканності.

Як відомо, "любими друзями" називали Олександра Третьякова, Миколу Мартиненка, Давида Жванію і Петра Порошенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News