У Януковича побачили, як Гриценко вивів солдат на "панщину" заради Ющенка

П'ятниця, 3 серпня 2007, 10:49

Партія регіонів звинувачує міністра оборони Анатолія Гриценка у використанні військовослужбовців для політичної агітації в Кіровоградській області.

Так, прес-служба партії заявляє, що 31 липня 2007 року в Кіровограді о 16.00 на розі вулиць Орджонікідзе та Медвєдєва "городяни стали свідками того", як військовослужбовці строкової служби військової частини А-0680 розклеювали рекламну продукцію політичного спрямування із зображенням Віктора Ющенка.

"За часів Радянського Союзу офіцери, які використовували військовослужбовців як робочу силу для будівництва власних дач та ремонту помешкань, притягувалися до кримінальної відповідальності. Схоже, що з призначенням пана Гриценка на посаду міністра в армії знову з‘явилася "панщина", але тепер політичного характеру", - йдеться у заяві "регіоналів".

У зв’язку з цим Партія регіонів заявляє про недопустимість використання військовослужбовців Збройних сил у політичних перегонах.

"Регіонали" нагадують Гриценку, що, відповідно до статті 8 закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", забороняється використання військовослужбовців у заходах, що не стосуються військової служби, а за невиконання закону порушники притягуються до відповідальності.

Залучення військовослужбовців Збройних сил України до виборчої кампанії прес-служба Партії регіонів розцінює як використання керівництвом Міністерства оборони адміністративного ресурсу на підтримку однієї політичної сили.

"А перебування Анатолія Гриценка у виборчому списку "НУ-НС”, схоже, обумовлено його зобов‘язаннями забезпечити "правильне" голосування Збройних сил України. Тому заяви Анатолія Гриценка про невтручання армії в політику є свідомим обманом суспільства", - йдеться у заяві.

"Регіонали" також наполягають, щоб за даним фактом Генпрокуратура провела відповідне розслідування і притягнула винуватців до відповідальності.

"Прес-служба Партії регіонів закликає солдат, прапорщиків, офіцерів та генералів Збройних сил України не виконувати злочинні накази вищого керівництва. Ми віримо, що військовослужбовці України знайдуть в собі мужність протистояти втягуванню їх в політику, не стануть іграшкою в руках політичних функціонерів, для яких офіцерська честь не важить нічого", - йдеться у заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування