Янукович розвів на своїй дачі бурхливу діяльність: штучне озеро, тунель, спорткомплекс

П'ятниця, 3 серпня 2007, 12:04

На дачі прем’єра Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Вишгородського району на Київщині зводять ще кілька будинків і риють підземний тунель до спортивного комплексу.

Про це пише "Газета по-українськи", посилаючись на одного з будівельників Сергія, який працює на дачі Януковича вже рік.

"Поки будували дачу Яника, він жив у цьому старому будинку. Коли переселився, її знесли під нуль і зробили планіровку. Зараз до неї від спортивного комплексу риють підземний тунель довжиною 200 метрів, висота і ширина приблизно три метри. Нещодавно звалили ще два будинки, N5 і N4. Чув, як прораби будівництва між собою говорили: "Знесли ці два, залишилося третій. Цю територію теж віддають Януковичу. Роботи тут вистачить. Ще по машині купимо", - розповів Сергій.

За його словами, зараз на дачі Януковича також "копають ще одне озеро з покрученими берегами, приблизно як два баскетбольні поля".

"Поряд біля ФОКу (фізкультурно-оздоровчий комплекс) є старе озеро, де ловляться великі коропи. Кажуть, Яник пару разів закидав вудку, але нічого не піймав", - зазначив Сергій.

Видання зазначає, що резиденція прем’єра розділена на верхню й нижню алеї, "вздовж них стоять ковані ліхтарі, між алеями — двоповерховий будинок світлих кольорів".

"За будинком росте метрів шість-сім у висоту ялинка, яку посадили після нового року. За нею фонтан. Він теж кований, із-за кордону. Діаметром 10 метрів, триярусний, обкладений дорогою плиткою. Від нижньої алеї дорога веде до басейну з підсвіткою. Поряд стільці, тапчан та столик, де відпочиває Яник із друзями. Хто вони — я не знаю. Якось бачили, як туди привозили кількох дівчат. Може, це його невістки, знайомі", - розповів Сергій.

Улюблене місце, де відпочиває прем’єр, за його словами, це "висока альтанка з колонами".

"Це його улюблене місце. Постійно там сидить. Щось читає, любується водоспадом. У цій бісєдці до стелі підвішена кована люстра в 150 кілограм", - зазначив будівельник.

Він також розповів, що навесні Янукович замовив "терміново копати погріб на подвір’ї".

"Яник дуже любить іспанське вино і замовив звідти цілу партію. А планіровка вже зроблена. Тоді хлопці працювали вдень і вночі. Глинистий ґрунт відбійниками довбли. Насилу встигли. За три місяці погріб зробили. Його площа чотири на чотири. Дуже скромний — викладений фемом, схожим на плитку з Майдану. Два стелажі під вино, над головою три звичайних лампочки", - сказав Сергій.

"Три місяці тому на дачу Януковича фурами привезли 20 декоративних дерев. Висадили їх уздовж алей. Але приїхав Яник, і йому не сподобалося. Він нічого не сказав, просто його рожа стала кірпічною. Через три дні їх викорчували і викинули", - розповів також він.

Крім того, будівельник зазначив, що нещодавно неподалік дачі "зробили висипку землі".

"Думали, буде вертолітний майданчик. Потім з’ясували, що він розпорядився будувати церкву для селян. Вона буде на два входи — центральний і до резиденції. Уже заливають паркан", - сказав він.

Як відомо, навесні Янукович запросив журналістів на свою дачу в селі Нові Петрівці, продемонстрував один будинок і зазначив, що планує зробити ремонт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...