Литвин відмовився від ІСД та Порошенка

П'ятниця, 3 серпня 2007, 15:04

Лідер Народної партії Володимир Литвин заперечує фінансування виборчої кампанії блоку його імені з боку Індустріального союзу Донбасу (ІСД) і бізнесмена Петра Порошенка.

Про це Литвин сказав на прес-конференції по завершенню 3 етапу з'їзду Народної партії, відповідаючи на питання, чи правда, що фінансування виборчої кампанії Литвина проходить за рахунок кампанії ІСД і Порошенка.

"Це правда, що це неправда", - сказав Литвин.

"Скажу відверто, щоб покласти край цим розмовам. Я б хотів, щоб мене фінансували і Порошенко, і ІСД, і Тігіпко, і Ахметов, і хто в нас ще є з багатих людей", - сказав Литвин.

"Сьогодні, користуючись можливістю, я звертаюся до них: підтримайте фінансово Народну партію - ми ці гроші відразу перерахуємо на дитячі будинки", - сказав лідер блоку.

Відповідаючи на питання про те, з ким має намір блок Литвина співробітничати в майбутньому парламенті у випадку проходження трипроцентного бар'єра на позачергових парламентських виборах, Литвин підкреслив, що блок буде працювати в першу чергу на таких підставах - першочергове голосування по питанню про скасування закону "Про вибори народних депутатів на пропорційній основі".

"Цей "непутящий" закон викликає питання - з ким ти? Я хотів бути разом з людьми", - відзначив Литвин.

При цьому лідер Народної партії підкреслив, що яким би не був політичний розклад у майбутньому парламенті, його політична сила "не буде обслуговувати інтереси або однієї, або іншої фінансово-промислової групи".

За словами Литвина, у блоку є програма, і він буде готовий співпрацювати з усіма політичними силами Верховної Ради, але тільки на принципах вирішення першочергових завдань українського суспільства.

"Нам потрібна не коаліція й опозиція в парламенті, нам потрібен дієздатний парламент", - переконаний Литвин.

Відповідаючи на питання, за яким квотним принципом розподілялися місця в списку блоку між Народною партією і Трудовою партією, лідер Трудової партії Михайло Сирота підкреслив, що "досягнуті домовленості цілком відповідають реальним можливостям Народної партії і Трудової партії України".

При цьому Сирота додав, що остаточно про квотний принцип розподілу місць у списку блоку можна буде говорити за підсумками міжпартійного з'їзду.

У свою чергу Литвин запевнив, що в списку блоку з 1 по 50 місце будуть представники регіонів України, що там живуть і працюють.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування