Ющенко вимагає "жертви"

Вівторок, 7 серпня 2007, 12:25

Президент Віктор Ющенко вимагає скасування депутатської недоторканності та ліквідації пільг для депутатів та інших чиновників.

Про це він заявив під час свого виступу на міжпартійному з'їзді блоку "Наша Україна – Народна самооборона" у вівторок.

"Я категорично вимагаю скасувати необмежену депутатську недоторканність. Це пріоритет. Це ключ, який дозволить розімкнути коло корупції у Верховній Раді і будь-якому ешелоні влади. Це реальний шлях для очищення самої влади", - сказав президент.

Ющенко висловив радість із приводу того, що "саме блок "Наша Україна – Народна самооборона" наполегливо проводить політику скасування депутатської недоторканності". "На мій погляд, зараз це є головне", - зауважив глава держави.

"Розпочавши зі скасування недоторканності, ми візьмемо корупцію за горло... У парламенті творять закони, а не ховаються від законів. Закон єдиний для всіх, незалежно від твого статусу, професії і віку", - додав він.

Крім того, президент заявив про необхідність "позбутися вражаючих за розміром пільг для депутатів та інших можновладців".

За словами Ющенка, "сьогодні число таких привілеїв становить 30 позицій - це безкоштовні квартири, транспорт, санаторії, медичні і соціальні послуги".

"Щороку платники податків витрачають на депутатські пільги майже півмільярда гривень - це блюзнірство. Таку політику ми не тільки зупинимо, але й поставимо на сторожі Національне антикорупційне бюро", - наголосив президент.

Крім того, він додав, що "люди потребують ефективної і справедливої соціальної політики".

"Наш пакет соціальних ініціатив відображає ці вимоги. Для цього є кошти і всі можливості у держави. Я ставлю реальні орієнтири, які втілимо у життя", - сказав президент, перерахувавши свої Острозькі ініціативи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування