Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати від коаліції трошки пообскубували свої пільги, і зразу наразились на істерику колег

Вівторок, 4 вересня 2007, 12:43

Депутатам від коаліції пропонують відмовитися від депутатської недоторканності, забезпечення безкоштовним житлом та 31 помічника.

Такі пропозиції містяться в проекті змін до закону про статус народного депутата, який розглядається у вівторок у залі Верховної Ради депутатами розпущеного парламенту.

Один з авторів проекту Василь Кисельов озвучив пропозиції зі скасування пільг.

При цьому він одразу попросив врахувати, що статус депутата "передбачає ряд специфічних вимог, які дістали своє відображення в законодавстві, ...пов'язані з постійним публічним характером життя таких осіб, конституційні вимоги до їх статусу і професіоналізму".

Кисельов озвучив такі пропозиції по скасуванню пільг.

Зокрема він запропонував скасувати статтю 27, яка передбачає, що депутату гарантується депутатська недоторканність на весь строк здійснення повноважень. Ця ж стаття передбачає, що народний депутат не може бути без згоди Верховної Ради притягнутий до кримінальної відповідальності, затриманий чи заарештований.

Також Кисельов пропонує внести зміни до глав 4,5 розділу 2 закону.

Коаліція пропонує скасувати матеріальну допомогу в розмірі 50% від зарплати нардепа. Також пропонується скасувати норму, якою депутат при виході у відпуску отримує двократний розмір зарплати.

Крім того, автори пропонують ліквідувати пільги по пенсійному забезпеченню і прирівняти депутатів в законі про пенсійне забезпечення до всіх громадян України.

"Також треба скасувати пільги по безкоштовних путівках після виходу на пенсію. Пропонується норму, що в разі дострокового припинення скасувати виплату допомоги в трикратному розмірі", - заявив Кисельов.

Також автори виступали за відмову від транспортного забезпечення.

"Я ніколи не літав в бізнес-класі і, думаю, ніхто не заперечуватиме, якщо ми скасуємо безкоштовне транспортне забезпечення депутатів. І депутати будуть їздити на округ за відрядженням", - заявив регіонал.

Пропонується скасувати: ч.8 ст. 28, в якій ідеться про витрати на зустрічі з виборцями депутата; статтю 30 про державне страхування депутата та статтю 31 про забезпечення депутату умов для підвищення професійного рівня, зокрема навчання у вузах, у тому числі магістратурах та аспірантурах.

Крім того, пропонується скасувати статті 35 і 38 щодо забезпечення депутатів житловими приміщеннями та скасувати пільги щодо грошової компенсації за квартиру.

Наостанок Кисельов запропонував зменшити кількість помічників депутатів із 31 до 10.

Водночас низка депутатів від КПУ та БЮТ розкритикували і ці зміни щодо обмеження їх пільг, виступивши проти скорочення кількості помічників, неврахування депутатської роботи до стажу та скасування власне депутатської недоторканності.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...