Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко "розкатав" чиновників за повоєнні парти і школу "як після німців"

Вівторок, 4 вересня 2007, 15:41

Президент Віктор Ющенко критикує уряд за те, що він недостатньо профінансував підготовку до навчального року.

"Ми маємо всі ресурси підтягнути освіту на вищий рівень, але їх не використовуємо і виходить, що вчитель маже стіни, клеїть шпалери і миє підлогу", - обурився Ющенко на засіданні РНБО у вівторок.

Він поділився враженнями від поїздки до однієї зі шкіл у провінції: "Таке враження, що німці три роки тому пішли звідти".

"В одному класі можуть знаходитись парти трьох сортів – 1945, 1961 і 1965 років. Миколо Яновичу, одна парта коштує 66 гривень, чому ми не можемо зробити комплект?", - звернувся президент до першого віце-прем'єра Миколи Азарова.

Ющенко продовжив ділитися враженнями з присутніми: "Кухня для обіду знаходиться десь у попівській хаті, а господаря розстріляли у 1924 році. Холодильника в школі немає, спортивної площадки немає".

"Гідно зустріти навчальний рік – це наш обов'язок. Це має стати нашою амбіцією, незалежно від того, чиєю це є відповідальністю. Коштів у бюджеті предостатньо", - додав президент.

Крім того Ющенко розкритикував уряд за те, що він не виділяє кошти на закінчення програми "Шкільний автобус": "Фінансування з центрального бюджету до цього дня не відкрито".

Також президент розкритикував Кабмін за неточні прогнози рівня валового внутрішнього продукту: "Нам серйозно бракує реалізму при обрахунку ВВП, коли значна частина фінансового потенціалу не враховується в бюджеті".

За словами Ющенка, уряд недостатньо фінансує програми вартістю до 300 мільйонів, тоді як "поза нашим плануванням залишається 10-15 мільярдів, і ми постійно запитуємо, чому ми такі бідні".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...