"РЕГІОНИ" СКЛИКАЮТЬ РЕФЕРЕНДУМ ЩОДО РОСІЙСЬКОЇ МОВИ І НАТО

Середа, 5 вересня 2007, 15:08

Партія регіонів починає підготовку до всеукраїнського референдуму з приводу надання державного статусу російській мові і щодо позаблокового статусу України.

Про це на прес-конференції в середу заявив керівник виборчого штабу партії Борис Колесніков.

За його словами, перше питання, яке Партія регіонів планує винести на референдум, звучить так: "Чи згодні Ви, щоб державними мовами в Україні були українська мова і російська мова?".

"Друге питання звучить так: "Чи згодні Ви, щоб голови районних і обласних державних адміністрацій обиралися громадянами України прямим голосуванням?". І третє питання – "Чи згодні Ви, щоб Україна була постійно нейтральною державою, яка не бере участі у військових блоках?", - сказав Колесніков.

За його словами, процес збору підписів почнеться найближчим часом із повідомлення всіх місцевих органів влади про реєстрацію ініціативних груп.

Він також зазначив, що підготовка до референдуму буде тривати 60-75 днів. При цьому Партія регіонів планує зібрати не менше 9 млн. підписів.

На питання, для чого потрібен референдум про надання російській мові державного статусу, Колесніков відповів:

"Саме референдум і ухвалення змін до Конституції дасть можливість повноцінно фінансувати розвиток української мови. Тому що буде абсолютно ясно, що україномовна преса за обсягом накладів і українська література за обсягом накладів значно поступається російській мові".

За його словами, це дасть "офіційні підстави фінансувати українську мову мільярдами гривень".

На питання, як буде діяти Партія регіонів у випадку, якщо президент відмовить у проведенні референдуму, Колесніков відповів:

"У нас достатньо сил і можливостей для того, щоб довести рішення референдуму до змін у Конституцію. Що стосується підпису президента, то за результатами референдуму, у яких ми не сумніваємося, я не думаю, що президент відмовить власному народові в правовій процедурі підписів для проведення референдуму і передачі документів до Конституційного Суду", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...