Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медіа-профспілка виключила Герман. У неї "дежа вю"

П'ятниця, 7 вересня 2007, 09:28

Рішення Київської незалежної медіа-профспілки про прийняття у свої лави кандидата в депутати від Партії регіонів Ганни Герман 5 вересня було скасоване Комітетом Незалежного медіа-профсоюзу України.

Про це "Острову" заявив член комітету Київської незалежної медіа-профспілки, журналіст Андрій Лаврик.

Зокрема, у коментарі висловлень Герман він заявив, що "Ганна Герман може не писати заяву про вихід із Незалежного медиа-профспілки, оскільки не є його членом".

"Учора, 5 вересня, комітет Незалежної медіа-профспілки України скасував скандальне рішення КНМП. Почасти Ганна Миколаївна права: рішення НМПУ щодо членства політиків ухвалювалося "під" неї. Оскільки жоден політик із профспілки до цього не використовував своє членство для "піару", - йдеться в коментарі.

"До речі сказати, більшість "помаранчевих" кандидатів у депутати, що входять у профспілку, уже заявили про припинення свого членства", - додає Лаврик.

У Незалежній медіа-профспілці підтвердили інформацію про скасування Комітетом НМПУ рішення Київської профспілки щодо прийняття Герман у профспілку.

Це рішення було названо "суто процедурним", оскільки при прийнятті Герман у профспілку, був порушений її статут. Герман не сповістили про це рішення, оскільки просто технічно не встигли цього зробити, сказано в повідомленні.

Крім того, як колишній співробітник газети "Без цензури", за яку публічно ратувала Герман, Лаврик заявив, що "версія трудового конфлікту в "Без цензури", озвучена "регіоналкою", далека від істини.

Ані члени комітету КНМП, ані журналісти газети, за його словами, не отримували від глави секретаріату президента чи його підлеглих ніяких вказівок.

"З Віктором Балогою була досягнута усна домовленість, що співробітники газети відмовляться від пікетування з'їзду НСНУ та інших публічних акцій, а він, у свою чергу, натисне на інвесторів "Без цензури" (пов'язані з "Нашою Україною"), щоб ті виплатили заборгованість по зарплаті. Гроші надійшли наступного дня", - передає видання.

"Роль Герман у рішенні цього конфлікту зводилася до безглуздої біганини і виступів на сторінках газети "Сегодня", - сказано в повідомленні.

Коментуючи фразу Герман про те, що "незалежна медіа-профспілка створювалася "помаранчевими" і під помаранчевих, тому рішення про те, що кандидати в народні депутати повинні вийти з нього, зайвий раз свідчить, що в них ніколи не було демократії, а були тільки розмови про демократію", Лаврик заявив:

"Я, як член комітету КНМП, буду пропонувати колегам притягнути Ганну Миколаївну до суду. Але після виборів. А то, не дай боже, "демократка" знову побачить переслідування з боку "помаранчевих".

Останні події

У свою чергу, Герман називає своє виключення з медіа-профспілки "звичайною брудною технологією", що "нагадує старі радянські часи", повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Ініціатива прийняти мене в медіа-профспілку належить саме представникам керівництва цієї профспілки, які приходили до мого офісу, де ми розмовляли про збір коштів на допомогу журналістам та дітям загиблих журналістів. Я зібрала і перечислила на ці цілі 220 тисяч гривень. І мала щирі наміри", - запевняє Герман.

"Але цей крок перетворили в брудну технологію. Це дуже нагадало мені факт, коли у 80-х роках мене виключили з правління Спілки журналістів у Москві, після того, як я у Колонному залі Будинку Спілок виступила з захистом самвидавівської преси, зокрема "Українського вісника" В’ячеслава Чорновола. Тоді теж мене не поставили до відома про виключення", - наголошує вона.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...