Українські співаки "зрубають" з політиків за вибори 5 мільйонів

П'ятниця, 7 вересня 2007, 12:07

Близько 5 мільйонів доларів зароблять артисти на українських політиках під час виборів.

Про це пише газета "Дело".

На думку видання, найдорожчу плеяду зірок зібрала Партія регіонів - Вєрка Сердючка, Ірина Білик, Таїсія Повалій, Наталя Могилевська. Їх гонорар складає від 10 до 30 тисяч доларів за один концерт.

До 10 тисяч доларів платять "Наша Україна — Народна самооборона" і БЮТ артистам, що виступають на їх підтримку, відзначає видання.

На акціях блоку "Наша Україна — Народна Самооборона" співають Олександр Пономарьов, Марія Бурмака, групи "Мандри", "Тартак", "Гайдамаки", "Плач Єремії".

БЮТ проводить акції на маленьких майданчиках. У якості хедлайнера виступає фолк-зірка Ніна Матвієнко. Також беруть участь група "Кобза" і народні артисти Тарас Петриненко, Тетяна Горобець, Микола Гнатюк. На молодіжний електорат працюють Анжеліка Рудницька і Юлія Рай.

Як відзначає видання, на відміну від представників штабів зірки, не приховують суми своїх гонорарів.

Продюсер Таїсії Повалій Ігор Ліхута розповів, що за виступ на концерті, організованому Партією регіонів, співачка одержала стандартний гонорар — 30 тисяч доларів.

Поїздку Василя Лазаровича в Юрмалу на "Нову хвилю-2007" фінансував БЮТ. Але це не перешкодило артистові брати участь у концерті на з'їзді "регіоналів".

За словами продюсера співака Ігоря Курилива, Тимошенко не заперечувала проти цього.

Олександр Пономарьов повідомив, що НУ-НС платить йому за агітаційний концерт стандартний гонорар — 10 тисяч доларів. Свою появу на сцені з'їзду БЮТ він пояснив так: "Мене просто запросили заспівати гімн. На агітаційних концертах БЮТ я не виступаю".

"Повною дурницею" називає продюсер Марії Бурмаки Віталій Пастух інформацію про те, що артисти беруть за агітаційний концерт у 2-5 разів більше, ніж за звичайний. Стандартний гонорар його підопічної — 5-10 тисяч доларів за виступ. Стільки ж одержує Марія Бурмака і за участь у передвиборній компанії НУ-НС.

Розпорядник поточного рахунку виборчого фонду БЮТ Руслан Лук'янчук стверджує, що БЮТ не платить артистам. "Я не підписував договорів по оплаті їх послуг... Артисти нічого від нас не одержують", — сказав він "Делу".

Слова Лук'янчука здивували Ніну Матвієнко, яка стверджує, що одержує за виступи гонорар від БЮТ. "За один концерт мені платять трохи більше, ніж моя пенсія", — сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування