Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович "без фанфар" каже про свою перемогу і "авантюру" помаранчевих

Понеділок, 1 жовтня 2007, 11:26

Прем’єр-міністр, лідер Партії регіонів Віктор Янукович упевнений, що Партія регіонів лідирує у виборчих перегонах до Верховної Ради і буде оголошена переможцем, однак закликає спокійно, без нагнітання ситуації, чекати результату підрахунку голосів.

Про це йдеться у зверненні прем'єр-міністра до громадян України, оприлюдненому на персональному сайті Януковича.

"З усіх передчасних підрахунків та прогнозів, екзит-полів у тім числі, зараз ясно одне – Партія регіонів на першому місці і буде об’явлена переможцем, коли проголосять результати виборів", - упевнений лідер Партії регіонів.

За його словами, "саме після проголошення результатів ми вважаємо за доцільне розпочати консультації з політичними силами про можливу парламентську коаліцію".

"А поки що треба спокійно чекати результату підрахунку голосів, без нагнітання ситуації, без невиправданих і завчасних фанфар", - наголосив Янукович.

Прем’єр констатував: "Ми завершили з вами дуже складний період випробування і 30 вересня проголосували за новий склад парламенту".

"Результати цього голосування стануть остаточно ясними сьогодні (у понеділок). І якими вони не були б – усі політичні сили – учасники процесу – повинні не лише вислухати, але і почути переконливий голос народу. Повинні погодитися з вибором громадян і не робити спроб підтасовувати результат під свої потреби", - наголосив він.

"Як відповідальні політики ми мусимо розуміти – інтереси демократії в Україні, інтереси громадянського суспільства – вищі і важливіші від будь-яких цифр", - заявив Янукович.

За його словами, "для України та її авторитету в світі важливо, щоб це нове випробування демократією усі політичні сили пройшли з честю".

"Для цього треба суворо дотримуватися процедури, бо демократія, ми знаємо, це – процедура. Таким чином, важливо спокійно дочекатися даних Центральної виборчої комісії, а до цього моменту не самопроголошувати їх", - закликав прем’єр.

Водночас, Януковичу "прикро, що поведінка та дії помаранчевих, продемонстровані ввечері 30 вересня, свідчать про недостатню політичну зрілість та про невиваженість цих політиків".

"Їхні заяви були передчасними і шкідливими для усієї держави, бо несли розкольницьке навантаження. Помаранчеві зробили передчасні висновки і намагалися ще більше ділити країну і народ своїми скороспілими заявами", - зазначив лідер Партії регіонів.

За його словами, "ще і зараз не є зрозумілим, якою може бути реальна розкладка сил у майбутньому парламенті, і нічого поки що не свідчить про перемогу саме помаранчевої коаліції", а "будь-які твердження про перемогу лише на основі прогнозів екзит-полів – безвідповідальне, непереконливе, якщо не сказати – авантюрне".

"Ми повинні зробити все, щоб ці дні увійшли в історію України як час, що поклав початок загальнонаціональному порозумінню, об'єднанню народу і країни", - заявив Янукович.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування