Американці побачили перезавантаження Помаранчевої революції

Вівторок, 2 жовтня 2007, 14:06

Американська газета "The Wall Street Journal" вважає, що недільні вибори в черговий раз виправдали Помаранчеву революцію 2004 року.

Про це говориться в редакційній статті видання, переклад якої у вівторок наводить Иносми.ру.

"Значення драматичних подій 2004 р. далеко не обмежується вибором конкретних персоналій або політичного курсу. Помаранчева революція змінила правила політичної гри", - пише газета.

Видання відзначає, що з тих пір, не зважаючи на те, що вибори проходили кілька разів, ніщо не похитнуло впевненості у відсутності фальсифікацій.

"Переможцем не став ні Янукович, ні Ющенко. Зате було очевидно, що перемога йде в руки красуні Юлії Тимошенко", - пише газета і допускає, що "Тимошенко, що налагодила в останні тижні відносини з президентом, готова сформувати новий уряд".

"Хоча українська політика не завжди пригожа, країна продовжує глузувати з тих, хто пише їй некрологи. Ще на початку 1990-х ЦРУ прогнозувало розпад - можливо, насильницький - країни, розколотої на російськомовний схід і україномовний захід", пише редакція.

"Але, насправді, її нескута політика є джерелом сили", відзначається в статті.

У той же час в іншій статті "Помаранчева революція - перезавантаження", опублікованій в цій же газеті у вівторок, відзначається, що завдяки перемозі Тимошенко і створенню помаранчевої коаліції у Ющенка з'явилася можливість "мріяти про другий (президентський) термін".

У той же час у статті відзначається, що "з підтримкою Тимошенко Ющенко одержить гарний шанс бути переобраним на другий термін".

"Якщо ж йому доведеться протистояти їй (на виборах), вона швидше за все усуне його ще в першому турі президентських виборів і, можливо, здобуде перемогу в будь-якого кандидата від Партії регіонів", - відзначає автор статті.

Також він вважає, що результат виборів є позитивним і для Партії регіонів.

"Тільки в опозиції "регіонали" можуть перетворитися в нормальну, демократичну партію для всіх українців. Якщо ж вона зможе залишитися у владі, вона швидше за все продовжить корупційний шлях і залишиться партією, що використовує лінгвістичний розкол України замість того, щоб об'єднувати її", - відзначає автор статті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування