ТИМОШЕНКО ГОТОВА ПІТИ В ОПОЗИЦІЮ, якщо НУ-НС погодиться на "ширку"

Середа, 3 жовтня 2007, 15:37

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що її Блок готовий розпочати процес створення більшості з "Нашою Україною" – "Народною Самообороною" в парламенті 6 скликання.

Про це йдеться у коментарі Тимошенко політичних переговорів щодо створення парламентської більшості у Верховній Раді VI скликання.

"Ми висловлюємо абсолютну готовність до створення за результатами дострокових виборів до Верховної Ради України та відповідно до угоди, укладеної між нашою політичною силою та "Нашою Україною”, нової демократичної парламентської більшості та нового чесного і професійного уряду", - сказано у заяві.

Водночас Тимошенко заявляє, що співпраця та партнерство між демократичними силами з одного боку та Партією регіонів з іншого "може розвиватися тільки в одному напрямку – надання парламентській опозиції (Партії регіонів) всіх необхідних прав та компетенцій для контролю за діями влади".

"Будь-які інші варіанти співпраці між нашою політичною силою та Партією регіонів заздалегідь виключаються", - заявляє Тимошенко.

"Ми чесні перед людьми як до виборів, так і після них, і саме тому сьогодні ще раз запевняємо, що у випадку створення коаліції між "Нашою Україною” та Партією регіонів наша політична сила залишиться в опозиції", - додала вона.

"Це набагато чесніше і корисніше для країни, ніж ставати політичним дахом для мафії. Посади для нас, коли за них потрібно здавати незалежність України, національні інтереси та інтереси людей, нічого не варті. Ми були і залишаємося з Україною і українською нацією”, - заявляє Тимошенко.

Як відомо, у середу президент Віктор Ющенко доручив "Партії регіонів, БЮТ, "Нашій Україні" – "Народній Самообороні" та іншим переможцям виборів" – розпочати переговори про створення коаліції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News