Литвин таємно вимагає крісло спікера, митницю, податкову і мерію Києва?

Четвер, 4 жовтня 2007, 15:44

Лідер однойменного блоку Володимир Литвин бачить себе спікером парламенту, а своїх соратників по блоку - на посаді голови Державної податкової адміністрації України і Київського міського голови.

Про це повідомляє Ліга з посиланням на достовірні джерела.

За їх інформацією, саме такі вимоги висуває Литвин у ході закритих консультацій з лідерами політичних сил, що пройшли до нового парламенту.

Зокрема, зазначений список посад уперше був пред'явлений Литвиним під час зустрічі з президентом, а потім - на зустрічі з лідером БЮТ Юлією Тимошенко. Вимоги до Партії регіонів з боку Литвина були такими самими.

При цьому, за інформацією джерела, на посаді голови парламенту Литвин бачить себе особисто, на посаді глави ДПАУ наполягає залишити нинішнього керівника Анатолія Бревзіна (Бревзін є членом депутатської фракції Народного блоку Литвина в Київраді).

На перші позиції в Києві претендує п'ятий номер списку Литвина і головний фінансист виборчої кампанії блоку, голова Шевченківської райдержадміністрації Віктор Пилипишин.

Крім того, пакет "портфельних" вимог Литвина передбачає збереження за його рідним братом Миколою Литвиним посади керівника Державної прикордонної служби.

За інформацією джерел, "усі політичні сили вважають вимоги Литвина, м'яко кажучи, завищеними, як для партії, що набрала неповних 4%, однак сам Литвин поки не здається".

Як відомо, у четвер в інтерв'ю журналістам за підсумками консультацій з Партією регіонів Литвин заявив, що його не цікавлять посади, а цікавить майбутнє країни, і завірив, що не буде приєднуватися до будь-якої коаліції заради посад.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування