Ющенко просить розібратися з Нафтогазом якнайшвидше

П'ятниця, 2 листопада 2007, 14:59

Президент Віктор Ющенко закликає врегулювати фінансовий баланс "Нафтогазу-України" до моменту прийняття бюджету на наступний рік.

Про це Ющенко сказав на розширеній нараді уряду щодо цінової політики за участю президента.

"Я просив би до прийняття бюджету на наступний рік врегулювати баланс "Нафтогазу України", - сказав Ющенко.

"Мене турбує з одного боку інформація щодо діяльності цієї компанії, і ця інформація завдає величезної шкоди статусу і репутації нашої провідної нафтогазової інституції. Мене турбує незбалансованість фінансового балансу цієї компанії. Я розумію і виявляю, в зв'язку з чим існує дисбаланс на поточний рік до 7 млрд", - сказав він.

"Але головне – не тлумачити такий дисбаланс. А знаходити способи для його врегулювання", - додав Ющенко.

Він також запропонував прем’єру Віктору Януковичу провести окрему нараду, присвячену стану газотранспортної мережі та роботі НАК "Нафтогаз України".

"Я пропоную, щоб ми окремо розглянули тему, яка стосується роботи НАК "Нафтогаз", організації внутрішнього газового ринку та налагодження порядку в національних мережах", – сказав Ющенко.

Він запропонував ввести "роздрібну систему" газорозподільних підприємств.

"Переконаний, що ми повинні прийняти наступні рішення: мережі, яким понад 40 років, не повинні експлуатуватися в газорозподільній системі України", - сказав він, навівши як приклад трагедію в Дніпропетровську.

"Сьогодні важко розбиратися, якої пружинки не було, якого клапану, чому не було введено сучасну технологію, найголовніше - ми платимо за це життям багатьох людей. Це занадто дорога ціна за те, що ми не робимо модернізації на цьому ринку", - сказав Ющенко.

За його словами, газорозподільні мережі на цей момент фактично не мають господарів, і "в них ніхто жодної копійки не вкладає".

Тому він запропонував вирішити питання щодо форми власності газорозподільних мереж, імовірної передачі їх в оренду за відповідних умов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування