У Литвина розповіли, як перетворити депутата на "кнопкодава"

Вівторок, 6 листопада 2007, 11:28

Кандидат у депутати Верховної Ради від блоку Литвина Михайло Сирота виступає за ліквідацію Конституційного Суду і передачу його функцій Верховному Суду.

Про це Сирота сказав в інтерв'ю газеті "Столичні новини", повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Україна повинна відмовитися від такої державної інституції як Конституційний Суд, його функції потрібно передати Верховному Суду", - сказав він.

При цьому Сирота вважає, що судді повинні обиратися народом, а не з'їздом суддів або парламентом.

Він відзначає, що політичний і партійний принципи комплектування КС пережили себе і практично паралізували роботу цього органа.

"Заручником стало все суспільство, від цього порочного принципу потрібно піти", - вважає представник блоку Литвина.

У той же час він виступає проти прийняття норми про імперативний мандат, повідомляє прес-служба Трудової партії України.

"Імперативний мандат буде змушувати брехати депутатів на 90%, буде змушувати говорити те, що потрібно відповідній політичній силі", – вважає Сирота.

"Імперативного мандату немає в жодній європейській країні. І при його застосуванні в парламенті, ми тим самим визнаємо, що депутати Верховної Ради можуть мати лише один-два класи освіти, вміти читати і знати на яку кнопочку давити, а все інше скаже їхній лідер", - додав він.

На переконання Сироти, "імперативним мандатом ми зводимо високу роль парламентаря, народного обранця, що відстоює інтереси людей, до простого "кнопочника".

"Я з цим ніколи не погоджуся. Я не можу погодитися з такими антидемократичними, антиєвропейськими нормами", – додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...