Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Відступник" у НУ-НС заспокоїв Тимошенко

П'ятниця, 9 листопада 2007, 09:45

Лідер УРП "Собор", кандидат у депутати від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Анатолій Матвієнко запевняє, що проголосує за кандидатуру лідера БЮТ Юлії Тимошенко на посаду прем’єр-міністра.

Про це він заявив в інтерв’ю "Газеті по-київськи".

"На мене вже наговорюють, що я не хочу Юлю Володимирівну підтримувати. Та буду я голосувати за неї! Нехай не переживає. Я не буду голосувати за закони", - заявив Матвієнко.

"Я не збираю ніяких протестантів. І ні з ким не обговорюю цього, і не намовляю", - зазначив, водночас, він, відповідаючи на запитання щодо конфліктів в середині блоку.

Однак Матвієнко повторно висловив незгоду з низкою законопроектів, передбачених парафованою угодою про створення коаліції між БЮТ та НУ-НС.

"Я ніяк не можу погодитися з тим, що руйнує державний устрій, владу. А їх руйнує 5% бар’єр - це знищення ідеологічних партій, перетворення в повністю хаотизовану політичну структуру. Це безвідповідально. Імперативний мандат руйнує демократію. Це теж безвідповідально", - зазначив він.

Крім того, за словами Матвієнка, "реформа про місцеве самоврядування взагалі непрофесійно сформульована, її треба починати з базового рівня – з сільської селищної громади, і робити це треба поетапно, а не починати з району і з області".

"Я вважаю, що не треба тягти в НАТО, заграючи з питанням референдуму. Це слово взагалі треба забрати з угоди. Чи проводити референдум, чи ні – ми визначимося. Не можна прив’язувати себе в непоінформованому суспільстві до формули, яка взагалі не має сенсу", - заявив також він.

"Також я проти пакетного голосування... Повинна бути логічна процедура, щоб не було так, що цілі виправдовують будь-які засоби... Вчора ми з цим боролися, а сьогодні ми кажемо: їм не можна було голосувати пакетом, а нам можна. То які в нас обличчя? Які принципи? Єдине – це влада? Тоді я цього не хочу", - наголосив Матвієнко.

На запитання, чи говорив він про свою позицію з Тимошенко і В’ячеславом Кириленком особисто, лідер "Собору" відповів: "А їх це не цікавить, як на мене. Це їх право".

"Я передав їм свої зауваження. Той, хто хоче бути прем’єром має формувати коаліцію. Цифра 228 мене тривожить, але якщо є розбіжності, то їх треба знімати. Тоді така коаліція буде прогнозованою... Я – за коаліцію, за те, що вони мають право пропонувати свого прем’єра. Ми це підписали. Я послідовний. Але я не підпишуся під абсурдами", - додав він.

"Якщо мене хтось переконає іншими аргументами, що це – моя помилка, то я її визнаю. Але коли ніхто не хоче нічого пояснювати, кажуть: "Ні, тому що ні. Ніколи", то, даруйте мені, я вже це переживав", - зазначив Матвієнко, наголосивши, що його позиція "не є позицією конфронтації, це позиція руху до демократії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...